Gemeente Voorburg-Leidschendam


Uitgestelde Boomfeestdag Leidschendam-Voorburg

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 2 april 2004
---

Wethouder A. Jelsma-de Boer (milieu) van Leidschendam-Voorburg geeft woensdagochtend 7 april het startschot voor het programma van de Nationale Boomfeestdag. Samen met zon negentig leerlingen van de basisscholen Pius X, de Margriet en Juliana plant zij dan zeven bomen en 250 heesters in de omgeving van het nieuwe politiebureau bij de kruising van de Heuvelweg en de Noordelijke Randweg. Het thema van deze 48e Nationale Boomfeestdag is Bomen verbinden en de doelgroep wordt gevormd door de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Jaarringen
Na het boomplanten is er voor de leerlingen een gevarieerd educatief vervolg van het programma dat leert op welke manieren je naar bomen kunt kijken. In het Groot Zijdepark moeten zij enkele opdrachten uitvoeren, zoals het determineren van bomen en jaarringen tellen. In heempark Rusthout maken zij een belevingstocht met opdrachten waarbij zij verschillende zintuigen moeten gebruiken, zoals voelen, ruiken, proeven en luisteren. Het programma wordt begeleid door vrijwilligers van SEMEN (Stichting Educatie Milieu en Natuurbeleving). Na afloop is er voor de leerlingen soep en worstjes en kunnen zij broodjes bakken boven een houtskoolvuur.

Boomfeestdag wordt georganiseerd door de gemeente Leidschendam-Voorburg, in samenwerking met de vrijwilligersorganisatie SEMEN, en is een vast onderdeel van de activiteiten die de gemeente op het gebied van natuur- en milieueducatie (NME) aan de scholen aanbiedt.