Gemeente Amersfoort

Multifunctioneel Centrum Kattenbroek verbouwd; wethouder hijst vlag met nieuwe naam

datum: 5 april 2004

Op woensdag 7 april om 9.00 uur wordt het verbouwde Multifunctioneel Centrum Kattenbroek officieel in gebruik genomen. Wethouder Eerdmans van onderwijs hijst een vlag met de nieuwe naam van het gebouw. De verbouwing vloeit voort uit het 'Plan van aanpak adequate onderwijshuisvesting' dat burgemeester en wethouders eind augustus 2003 vaststelden.

Het Multifunctioneel Centrum aan De Ontdekking 5 is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd. Het is op dit moment de dislocatie (bijgebouw) voor de basisscholen Gabrie Mehen, Breede Hei en De Meander. Het heeft in totaal 16 lokalen. Voorheen moesten de kinderen regelmatig heen en weer naar het hoofdgebouw van hun school. Dat is niet meer nodig. De scholen beschikken vanaf nu ook over ruimtes voor een bibliotheek, computerlessen, remedial teaching, het werken in kleine groepen en een keukentje. De extra ruimte is verkregen door opdeling in twee lagen van de vide in het midden van het gebouw. Daar is extra verwarming aangebracht en het binnenklimaat is verbeterd. Met deze toevoegingen heeft het alle faciliteiten van een volwaardig onderwijsgebouw. Het gebouw krijgt ook een nieuwe naam, die verwijst naar het kunstwerk in het water ernaast.

De aanpassingen waren mogelijk omdat het college van burgemeester en wethouders op grond van het 'Plan van aanpak adequate onderwijshuisvesting' geld beschikbaar stelde. Dat plan komt tegemoet aan de eisen die het onderwijs van vandaag de dag stelt aan onderwijsgebouwen. Het Multifunctioneel Centrum werd ook genoemd als knelpunt in de Amersfoortse onderwijshuisvesting tijdens de acties van de Basis is Boos.