Time : 10:27:13 AM
Date : Tuesday, April 06, 2004
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

PERSUITNODIGING: intentieverklaring tussen Nederland en Vlaanderen inzake innovatie PERSUITNODIGING VANWEGE HET KABINET VAN MINISTER DIRK VAN MECHELEN.

Persuitnodiging: woensdag 7 april, 11u30 te Leuven - ondertekening van de Intentieverklaring voor de versterking van de strategische samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland, door ministers L.J. Brinkhorst en D. Van Mechelen

De Nederlandse Minister L.J. Brinkhorst van Economische Zaken en zijn Vlaamse collega D. van Mechelen van Financiën en Begroting, Ruimtelijke Ordening, Wetenschappen en Technologische Innovatie, zullen volgende week woensdag 7 april in Leuven een intentieverklaring ondertekenen gericht op innovatieve samenwerking op de as Eindhoven - Leuven. Het is voor het eerst dat er binnen de Europese Unie tussen ministeries zo doelgericht ten behoeve van de kenniseconomie zal worden samengewerkt.

Die samenwerking moet positief uitwerken voor verdere ontwikkeling van innovatieve kennis, voor de industrie in de regio en uiteraard voor versterking van hoogwaardige werkgelegenheid. De economische potentie van het gebied wordt hierdoor aanzienlijk versterkt. Concreet beslaat het terreinen als micro-elektronica, nanotechnologie, medische technologie en life sciences, automotive en worden afspraken gemaakt voor een gezamenlijk onderzoeksprogramma omtrent een adequate Digitale Taalinfrastructuur..

Bedrijven als Philips en ASML zullen bij deze ontwikkeling een belangrijke rol spelen, vandaar ook dat Philips topman Kleisterlee , Van den Brink, CTO van ASML, de rectoren van de universiteiten van Eindhoven en Leuven en G. Declerck, CEO van het onderzoekscentrum IMEC bij de ondertekening aanwezig zullen zijn. Ook Commissaris van de Koningin mevr. H. Maij-Weggen zal erbij zijn.

Minister Brinkhorst zal die ochtend te gast zijn bij IMEC in Leuven. Na de ondertekening van de intentieverklaring vertrekt hij naar Eindhoven, waar hij te gast zal zijn bij Philips. Ook hier is om 15.45 uur gelegenheid tot het stellen van vragen aan minister Brinkhorst.

PRAKTISCHE INFO VOOR DE PERS:

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom om bij de ondertekening aanwezig te zijn.

De ondertekening met bijhorende persconferentie vindt plaats om 11u30 bij IMEC (*) te Leuven

Voor de visuele pers is het mogelijk enkele foto's en beelden te nemen:

- om 9u: bij de rondleiding in de nieuwe IMEC Clean Room
- om 10u: bij de start van het rondetafelgesprek over de Vlaams/Nederlandse samenwerking op het vlak van innovatie.

Graag uw aanwezigheid bevestigen bij mevrouw Olfa Marzouk: Marzouk@imec.be of 0473 - 27.97.33

Nadere informatie over bovenstaande bij:

Philippe Heyvaert, woordvoerder van minister Van Mechelen, tel. (+32) 02 553 64 11 of (+32) 0495 - 23 16 90 , e-mail:
philippe.heyvaert@vlaanderen.be

of bij:

Len Middelbeek, woordvoerder van minister Brinkhorst, tel. (+31) 070
- 379 6096 of (+31) 06 110 116 66, e-mail:
l.middelbeek@minez.nl.

(*) IMEC: Auditorium, Kapeldreef 75, 3001 Leuven. Olfa Marzouk, tel. (+32) 016 - 281 552 of (+32) 0473 - 27 97 33

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

PERSUITNODIGING: intentieverklaring tussen Nederland en Vlaanderen inzake innovatie1

Link to Press Release - NL