Gemeente Maassluis

Persberichten

6-4-2004

Boomfeestdag op 7 april

In verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden zijn de activiteiten voor de viering van Nationale Boomfeestdag in Maassluis verplaatst van 24 maart naar woensdag 7 april 2004. Het oorspronkelijke programma blijft wel gehandhaafd. Op woensdag 7 april zullen er dus om 9.30 uur s ochtends 12 elzen worden geplant door leerlingen van groep 6 van basisschool de Driesprong. De elzen worden geplant in het Wipperspark, naast het tankstation aan de Laan 1940-1945.

Koningslinde
Ook in Maassluis wordt er een speciale Amaliaboom geplant om de geboorte van prinses Amalia op 7 december 2003 te vieren. Volgens traditie wordt in veel gemeenten ter ere van nieuwgeboren Koningskinderen een Geboorteboom, een Koningslinde, geplant. Zo staat er voor het station in Maassluis een prachtige Lindeboom die geplant is bij de geboorte van prinses Juliana. Die boom is geplant op 30 april 1909. In het kader van de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag heeft Staatsbosbeheer elke gemeente in Nederland nu een gratis Koningslinde aangeboden. De boom is ongeveer 5 meter hoog, heeft een omtrek van 20-25 cm en een kluit met een diameter van circa 50 cm.
De Koningslinde voor prinses Amalia wordt om 11.15 uur geplant bij het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Het Oranjetipje aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 433. Wethouder E.J. Groosman-van den Brandhof krijgt bij het planten van deze Amaliaboom de hulp van de kinderen van groep 5 van de Ichthusschool. Alle kinderen van twee groepen 5 van deze school hebben bovendien slingers gemaakt met wensen voor Amalia. Deze slingers worden in de boom gehangen en de wensen van de kinderen voor de prinses worden ook echt naar haar opgestuurd.