Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 april 2004, no. 93

Conferentie over huiselijk geweld is startschot voor project Kinderen als slachtoffer en getuige van huiselijk geweld

Op woensdag 7 april a.s. is er een conferentie over Kinderen als slachtoffer en getuige van huiselijk geweld. Deze conferentie wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van Salto, SKPO, Korein, Loket W, Thuiszorg Eindhoven, Fiom, GGD, Humanitas, K2, Meare, Politie Eindhoven en het Project STOP Huiselijk geweld. De conferentie wordt gesponsord door de gemeente Eindhoven.

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in de samenleving. Bij geen enkele vorm van geweld vallen zoveel slachtoffers. Kinderen kunnen slachtoffer zijn, maar ook de getuige. Bijvoorbeeld van het geweld tussen ouders onderling of tegen een broertje of zusje. Voor de omgeving van het kind (school, kinderdag-verblijf, club) blijft huiselijk geweld vaak verborgen, waardoor lichamelijke en psychische schade kan ontstaan. Om dit te voorkomen is het van belang dat (semi-)professionals in de omgeving van het kind, zoals leerkrachten, peuterleidsters, jeugdartsen en verpleegkundigen signaleren of een kind getuige of slachtoffer is van huiselijk geweld. En dat ze weten wat ze met deze signalen kunnen doen.

De conferentie vormt het startschot van een project in Eindhoven dat erop gericht is professionals sterker te maken in het signaleren en omgaan met de problematiek. Twee deskundigen geven een lezing, een ervaringsdeskundige doet haar verhaal en er is een toneelstuk. Daarnaast zijn er inleidingen over de Eindhovense situatie door Loket W en wethouder van jeugd en gezin, mevrouw M. Mittendorff.

Er hebben 300 (semi)professionals ingetekend om deel te nemen aan de conferentie.
Meer informatie is tijdens de conferentie te verkrijgen bij Hannie Versluys (Loket W), Ineke Kiens (K2) en Oda Bauhuis (jeugdpsycholoog bij de GGD).

De conferentie vindt plaats in de kantine van de Fontys Hogelschool, afdeling PABO, Lismortel 25 in Eindhoven. De conferentie duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

© 2004 Gemeente Eindhoven