HOGESCHOOL INHOLLAND


6 april 2004

Rotterdamse studenten debatteren over Inburgering

ROTTERDAM - Hogeschool INHOLLAND Rotterdam organiseert woensdag 7 april een debat over inburgering. Het debat wordt georganiseerd door Projectbureau het Jonge Noorden van INHOLLAND in samenwerking met de Rotterdsamse Kunststichting. Het thema is 'Over & Weer, inburgering als wederzijds proces'. Naast het debat aan de hand van actuele stellingen zullen studenten een korte scene uit de praktijk van hun project TRANSIT naspelen. Naar aanleiding daarvan volgt een discussie met de aanwezigen en een panel van deskundigen. In het project TRANSIT begeleiden vierdejaars studenten oudkomers in hun maatschappelijke stage die deel uitmaakt van hun inburgerinsproject. Het panel bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers, landelijke en lokale politiek, studenten en de oudkomers zelf. De studenten zullen vanuit de ervaringen in de praktijk de discussie aangaan. Het debat is de eerste uit een serie van drie wijkdebatten in de Deelgemeente Noord.

De centrale stelling van het debat is: Inburgering via een maatschappelijke stage kan alleen succesvol zijn als er sprake is van een wederzijds proces. De gespreksleider is journalsite en programmamaker Samira Abbos. De panelleden zijn: Mw. Rabiaa Bouhalhoul, projecleider bureau Integratie Rotterdam Mw. Sana el Fizazi, beleidsmedewerker economie en werkgelegenheid bij de deelgemeente Kralingen - Crooswijk.
Mw. Melek Guner, deelnemer inburgerinstraject TRANSIT Dhr. Martin Smulders, lid bestuur Platform Maatschappelijk Ondernemen Rotterdam
Mw. Laurette Spoelman, Projectleider landelijk Fronstoffice Inburgering.
Dhr. Wim Vleugels, Deltaplan Inburgering Rotterdam.

Het projectbureau het Jonge Noorden van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam zet studenten en afstudeerders van verschillende opleidingen aan het werk in samenwerking met overheden, instellingen en bedrijven in Rotterdam. De thema's van de debatreeks 'Woord aan de Rotte' zijn: inburgering, betrokkenheid bij de buurt en horizonverbreding onder Marokkaanse pubers. Het debat vindt woensdag 7 april plaats vanaf 20.00 uur in Theater 't Kapelletje in Rotterdam. De toegang is gratis. Reserveren is gewenst bij Projectbureau Het Jonge Noorden: 010 265 68 68.

einde persbericht

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd het debat bij te wonen. Over & Weer, Inurgering als wederzijds proces, woensdag 7 april, 20.00 uur in Theater 't Kapelletje in de Van der Sluysstraat 176 in Rotterdam. Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 010 439 9941 of
06 54 980998.


06 apr 04 13:50