Gemeente Zwolle

Woensdag 7 april 2004: Bomen planten met leerlingen Veldboeket

Woensdag 7 april 2004 planten de leerlingen van de basisschool Het Veldboeket samen met wethouder Peter Pot 23 bomen en een 50-tal heesters. Dit gebeurt in het kader van de uitgestelde boomfeestdag.

De gemeente plant 19 bomen: twaalf elzen, één berk, vier essen en twee acacia's en er worden vier bomen van de school gepland. Dit zijn drie acacia's en een den. Het groen wordt in een ruime omgeving van de school geplant als compensatie van de gekapte bomen, die moesten verdwijnen voor de nieuwbouw van de school 'Het Veldboeket'. Daarnaast is deze groen aanplant de compensatie voor de gekapte bomen voor de bouw van senioren-appartementen en woningen van de Koetsveldstichting. Volgend voorjaar plant de school op hun eigen plein nog vijf bomen ter compensatie.

In de klas
In alle klassen van de basisschool Het Veldboeket is aandacht besteed aan de boomfeestdag. Dit is op verschillende manieren gedaan. Er is geschilderd, geplakt, gevouwen en er zijn liedjes gezongen en gedichten gemaakt. In de hal van de school staat nu een zelfgemaakte boom. Daarnaast is tijdens de lessen gepraat over het belang van bomen, de boomsoorten en hoe een boom er uitziet.


---