Gemeente Terneuzen

Persbericht 6 april 2004

AMALIABOOM OP BOOMFEESTDAG

Op de Nationale Boomfeestdag op 7 april 2004 zal wethouder P.J. Hamelink samen met een aantal leerlingen van de Ds. D.L. Aangeenbrugschool uit Terneuzen om 9.00 uur de Amaliaboom planten. Deze speciale boom komt in Terneuzen te staan bij de Scheldekade ter hoogte van Hotel-Restaurant L'Escaut..

De Amaliaboom is een Koningslinde die ter ere van Prinses Amalia wordt geplant. Het symbool voor het opgroeien in een groene en gezonde wereld. Om de boom veilig te laten groeien tot een monumentale boom, komt er een hek omheen met een geboorteplaquette.

In totaal zullen 606 leerlingen van 24 scholen uit de Gemeente Terneuzen ruim 9.000 bomen planten, waaronder beuken, heesters en wilgen. Naar de Nationale Boomfeestdag in Borsele gaan 25 leerlingen van twee scholen, de Oranje Nassauschool uit Sluiskil en basisschool De Piramide uit Terneuzen.

De Nationale Boomfeestdag wordt voor de 48ste keer gevierd en heeft dit jaar als thema 'Bomen Verbinden'.

Noot aan de redactie:
U bent van harte uitgenodigd voor de planting van de Amaliaboom. Het hek met de geboorteplaquette zult u dan nog niet aantreffen, deze worden binnen vijf weken geleverd.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 - 455 525