Gemeente Lisse

07-04-2004 Gemeente Lisse winnaar Wiel Award 2003

Gemeente Lisse wint de award met het Geo-informatieplan. Dit document is vorig jaar het meest geraadpleegd door andere gemeenten.

Woensdag 7 april vond de tweede editie plaats van de jaarlijkse Wiel Award uitreiking. Met deze prijs stimuleert Gemnet de uitwisseling van informatie via haar overheidsportal web.gemnet.nl. Op deze besloten portal zijn nagenoeg alle Nederlandse gemeenten en een groot aantal overige overheidsorganisaties aangesloten.

Gemeente Lisse wint de award met het beschikbaar gestelde Geo-informatieplan. Dit document is vorig jaar het meest geraadpleegd door andere gemeenten. De uitreiking vond plaats in Slot Zeist in Zeist. Wethouder Moolenaar van de gemeente Lisse woonde de bijeenkomst bij.

De Wiel Award is een initiatief van Gemnet bv, informatieknooppunt voor overheden. In de rubriek Het Wiel, een onderdeel van de besloten overheidsportal web.gemnet.nl, kunnen gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsverbanden hun beleidsdocumenten aan collega-overheden beschikbaar stellen. Deze kunnen het betreffende document vervolgens gebruiken als leidraad of inspiratiebron bij het schrijven van hun eigen beleidsstukken. Op deze manier wordt de uitwisseling van kennis en ervaring binnen de overheid gestimuleerd. Het is een laagdrempelige faciliteit om kennis te delen met collegae en dubbel werk te voorkomen; het wiel hoeft op deze manier niet telkens opnieuw te worden uitgevonden.