Gemeente Breda

Persberichten

07-04-2004

Nieuwe en gewijzigde straatnamen in Princenhage en Westerpark

Het college van burgemeester en wethouders stelde de naam en schrijfwijze vast van een aantal nieuw aangelegde en gewijzigde straten. Het gaat om het Liesbospark, de Kolenbranderstraat, de Ettensebaan en het Cosunpark.

De Liesboslaan loopt vanaf Liesbosstraat en Doelenstraat naar de Ettensebaan. Vanaf de Ettensebaan heeft een ze een aftakking en een uitbreiding naar het zuiden. Deze uitbreiding krijgt nog een aftakking naar het westen. Aan die uitbreidingen is de bouw van een groot aantal nieuwe woningen gepland. Zowel de aftakkingen als de uitbreidingen krijgen per 1 september 2004 de naam Liesbospark. De betrokken bewoners kozen voor de naam Liesbospark omdat het past in de buurt (Liesboslaan, Liesbosstraat). Vanwege de inrichting van het bouwplan met veel groen kozen zij voor het achtervoegsel 'park'. Het nieuwe Liesbospark krijgt aan de oostkant nog een verbinding met de Kolenbranderstaat, die ook Kolenbranderstraat gaat heten.

Aan de Zandoogjes komt een kindercentrum van Woonstichting Singelveste. Vanaf de Ettensebaan is dit centrum via een nieuwe straat bereikbaar voor leveranciers en personeel. Deze straat krijgt de naam Ettensebaan en ontsluit ook het bedrijventerrein aan de westkant.

Het kantorenpark van Cosun, voorheen de Suiker Unie, heet Cosunpark. In juni 2002 stelde het college van burgemeester en wethouders deze naam vast. Het Cosunpark krijgt nu een verbinding met het eerder genoemde nieuwe deel van de Ettensebaan. Deze verbinding is feitelijk een verlenging van het Cosunpark en krijgt daarom ook dezelfde naam.

Breda, 7 april 2004