Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht 07-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Boetes
NIEUWERSLUIS In de nacht van dinsdag op woensdag is een 23-jarige automobiliste uit Laren drie maal beboet. Omstreeks 03.55 uur reed de vrouw over de Rijksstraatweg, toen zij werd gecontroleerd door surveillerende politieagenten. Tijdens de controle bleek dat de auto niet APK gekeurd en niet verzekerd was. Ook bleek de verlichting en de rechterbuitenspiegel defect te zijn.

Jongen ingesloten
MAARSSEN Op dinsdagavond is een 16-jarige jongen uit Maarssen aangehouden voor verschillende delicten.

Omstreeks 18.35 uur reed een jongen op een scooter over de Duivenkamp waar hij een stopteken kreeg van een politieagent. De jongen voldeed aan het signalement van een persoon waar naar werd gezocht voor het stelen van een poster van een bushokje op de Vogelweg.

De 16-jarige jongen negeerde het stopteken en reed de tunnel richting Duivenkamp in. Daar werd hij door een andere politieagent gesommeerd te stoppen. De jongen negeerde weer het stopteken, waarop de politieagent de jongen beetpakte. Deze gaf vol gas en reed weg, waarbij hij de politieagent een stuk meesleurde. De politieagent liet los en de jongen reed weg, waarbij hij twee maal het rode verkeerslicht negeerde.

De jongen bleek een bekende van de politie en werd opgespoord. Omstreeks 21.35 uur werd hij voorgeleid en ingesloten. Hij is geverbaliseerd voor het rijden zonder helm, negeren van stopteken, verzet bij aanhouding, rijden door rood licht, schade aan groenstrook en poging doodslag. Zijn scooter is in beslag genomen.

Verkeerscontrole
MIJDRECHT Op dinsdag is een verkeerscontrole gehouden op de Hofland en de Dr. J. van der Haarlaan. Na 15.00 uur werden 19 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, 3 voor een te groot vermogen bij bromfietsers, 2 voor het niet handsfree bellen en 1 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.