Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 07-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Insluiper

AMERSFOORT Op dinsdag 6 april werd een insluiper aangehouden.

Rond 20.00 uur had een 31-jarige bewoonster van een woning aan de Triangelstraat haar kinderen naar bed gebracht en liep naar beneden naar de woonkamer. Daar zag zij een man staan, die bij het zien van haar er direct vandoor ging. De vrouw rende achter hem aan, maar raakte hem bij de Stradivariusstraat kwijt. De tas van de vrouw bleek uit de woning te zijn gestolen.

De tas van de vrouw werd later die avond in de omgeving teruggevonden. Haar portemonnee bleek er uit te zijn weggenomen. In de portemonnee zaten een klein geldbedrag en enkele bankpasjes.

De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd de verdachte op het Saxofoonpad aangetroffen. De man, 22 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Ik hou van de politie

AMERSFOORT Op dinsdag 6 april verraste een man de politie met een bos bloemen.

In de middag meldde een 35-jarige man uit Amersfoort zich aan het politiebureau aan de Van Asch van Wijckstraat. Hij had een bos rozen bij zich en wilde die aan de politie geven. Op de vraag waarom kon hij geen antwoord geven. Hij was een bos bloemen gaan kopen en kreeg vervolgens het idee die aan de politie te geven. Daar was geen speciale reden voor, maar het kwam gewoon uit zijn hart: hij hield van de politie.

Intern werd met de officier van dienst overleg gepleegd. Normaal gesproken wordt een dergelijke gift niet geaccepteerd, maar gezien de mooie gedachtegang achter het aanbieden van de bloemen, werd voor deze keer een éénmalige uitzondering gemaakt: de bloemen staan op de publieksbalie.

Auto tegen pui

LEUSDEN Op dinsdag 6 april reed een automobiliste tegen de pui van een winkel.

Rond 17.25 uur reed een 38-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Ursulineweg. Bij haar in de auto zaten haar zoontjes van 1 en 3 jaar. Doordat de vrouw een stuurfout maakte, botste zij tegen de pui van een winkel. Daar de peuters mogelijk letsel hadden opgelopen, werd de komst van een ambulance verzocht. De jongetjes werden ter plaatse onderzocht, maar bleken niet gewond te zijn. Zij kregen van de politiemensen voor de schrik beiden een goodbear. De auto raakte total loss en een grote ruit van de winkel werd vernield.

Poging diefstal

AMERSFOORT Op dinsdag 6 april werd een man op heterdaad betrapt bij een poging tot diefstal.

Rond 16.15 uur hoorde een medewerkster van een bedrijf aan de Noordewierweg de entreebel van het pand gaan. Zij liep naar voren en zag een man aan de balie staan. De man was een snoer van een flatscreen aan het doorknippen. Een andere medewerkster van het bedrijf kwam ook naar de balie en pakte het scherm beet, terwijl zij de man een klap gaf. De verdachte liet daarop het scherm los en rende weg.

Enkele medewerkers gingen achter hem aan en wisten hem aan te houden. De verdachte, een 27-jarige man uit Amersfoort, werd even later aan de politie overgedragen. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Winkeldief (en inbreker)

AMERSFOORT Op dinsdag 6 april werd een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 16.00 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Wielewaalstraat dat een klant een boormachine uit de stellingen pakte en deze onder zijn jas deed. De klant liep vervolgens langs de kassa zonder de machine af te rekenen. De verdachte, een 42-jarige man uit Amsterdam, werd daarop door het personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De verdachte is op het politiebureau gehoord en tegen hem is proces-verbaal voor de winkeldiefstal opgemaakt. Vervolgens werd hij overgedragen aan politiemensen uit Hengelo (O). Dit omdat hij wordt verdacht van een inbraak aldaar. Hij is naar Hengelo overgebracht.