KENNISNET


Kennisnet lanceert special over gezondheid

Op 7 april lanceert Kennisnet een site over gezondheid: www.gezond.kennisnet.nl. Met deze themasite biedt Kennisnet leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten in het beroeps- en volwassenenonderwijs kennis, bronnen en materialen met adviezen en tips voor een gezond leven. Naast leerlingen zijn natuurlijk ouders, docenten en anderen die zich betrokken voelen bij het thema van harte welkom om zich via deze site te informeren.
Voor kinderen in het basisonderwijs is er een aparte site over gezondheid, met de drie themas Voeding, Lichaam en Geest. Deze kindersite is te benaderen via kinderen.kennisnet.nl.

Gezond.kennisnet.nl biedt naast gezondheidstesten de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Netdokter en links naar medische sites. Ook over roken, drugs of alcohol biedt de site uitkomst. Leerlingen die interesse hebben in een beroep in de gezondheidszorg, kunnen zich oriënteren via de rubriek Beroep van de maand. Verder schrijft iedere maand een aansprekende expert een column. Op 7 april, Wereldgezondheidsdag én Junior Hartdag is dat bijvoorbeeld de Hartstichting. Tijdens de Olympische Spelen worden er columns geschreven door bekende sporters en een gerenommeerde sportarts.

Met deze special geeft Kennisnet invulling aan haar publieke taak om de actuele themas voor de onderwijspraktijk te ontsluiten en toepasbaar te maken.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van internet in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt onderwijs gerelateerde content en onderwijsinformatie aangeboden voor leerkrachten, leerlingen, ICT-coordinatoren en schoolleiders in basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leraren vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning in opvoedingsvraagstukken. ICT-coordinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.


---