Politie Amsterdam-Amstelland

Dodelijk ongeval: getuigen gezocht

7-4-2004. De politie zoekt getuigen van het dodelijke ongeval in de Jan Evertsenstraat waarbij een voetganger onder de tram kwam op zaterdag 3 april. Het onderzoeksteam heeft nog diverse vragen over de toedracht. Bent u getuige geweest, maar heeft u nog niet met de politie gesproken bel dan met bureau Surinameplein: (0900) 8844.

De politie is met name op zoek naar een vrouw, die getuige is geweest van het ongeluk en bijzonder aangedaan was. Zij wordt nadrukkelijk verzocht te bellen met bovenstaand telefoonnummer.
---

Man beroofd van bromfiets

7-4-2004. Dinsdagmorgen rond halfvijf werd een 31-jarige man met geweld van zijn bromfiets beroofd. Het slachtoffer werd van zijn zwarte snorfiets geslagen toen hij wegreed bij een discotheek in de Handboogstraat. Toen de man op de grond lag, werd hij door drie personen geschopt. Een van de daders, een Noord-Afrikaanse man van ongeveer 20 jaar, reed weg op de bromfiets in de richting van de Heiligeweg. De overige berovers vluchtten lopend in dezelfde richting. Het slachtoffer, dat de snorfiets had geleend, raakte lichtgewond.

Getuigen kunnen zich melden bij het Coördinatiepunt Straatroof: (020) 559 3221.

Snorfiets

merk: Yamaha

type: Axis

kleur: zwart
Bijzonderheden; door een eerdere aanrijding heeft de snorfiets schade aan de linkervoorzijde. De kap ontbreekt op deze plek en is vervangen door een houten balk.