Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems neemt nieuwe Brocade-switches op in portfolio

Amsterdam, 7 april 2004 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), gaat de nieuwe SilkWorm 3250®- en Silkworm 3850-switches van Brocade® Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD) distribueren. Brocade is wereldmarktleider op het gebied van infrastructuuroplossingen voor Storage Area Networks. De nieuwe Brocade-switches zijn speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van kleine- en middelgrote bedrijven (MKB). Daarnaast distribueert Hitachi Data Systems ook de nieuwe SilkWorm 24000 Director, de nieuwste hoge-capaciteitswitch voor grote ondernemingen. Door deze drie nieuwe producten te distribueren, vergroot Hitachi Data Systems de mogelijkheden van zijn klanten in alle marktsegmenten: van kleine bedrijven of afdelingen tot en met de bedrijven uit de Fortune 100-lijst.

De SilkWorm 3250 en 3850 combineren hoogwaardige prestaties met een brede reeks mogelijkheden. Beide nieuwe switches bieden uitgebreide configuratieopties die volledig op specifieke klantbehoeften afgestemd kunnen worden. Daardoor zijn de switches zeer geschikt voor groeiende organisaties die de voordelen van SAN-technologie willen benutten. De Brocade-switches zijn een goede aanvulling op de Hitachi Thunder 9500 V(tm) Series modulaire storage-systemen.

De combinatie van de Hitachi Lightning 9900 V(tm) storage-systemen en de SilkWorm 24000 Director komt tegemoet aan de eisen van klanten met grootschalige SAN-omgevingen en ondersteunt ook toekomstige netwerk-storage-applicaties voor grote ondernemingen. De SilkWorm 24000 Director biedt de hoogste prestaties en schaalbaarheid van alle Brocade Director-switches en voldoet aan de hoogste applicatie-eisen.

"Hitachi Data Systems biedt bedrijven toegevoegde waarde met storage-oplossingen die hun infrastructuur en beheer vereenvoudigen, data beschermen en de inzet van middelen optimaliseren", zegt Scott Genereux, Vice-President Global Marketing & Business Development van Hitachi Data Systems. "Door de combinatie van de nieuwe Brocade-switches en onze hard- en software kunnen we de voordelen voor onze MKB- en enterprise-klanten verder vergroten." "We zijn verheugd dat een marktleider als Hitachi Data Systems zijn aanbod van Brocade-oplossingen verder verbreed", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Marketing van Brocade. "Door deze producten aan zijn portfolio toe te voegen, kan HDS complete storage-netwerkoplossingen bieden aan zijn klanten, die variëren van kleine tot grote ondernemingen met de meest stringente eisen."

SilkWorm 3250 en 3850 fabric switches
De SilkWorm 3250- en 3850-switches hebben het installatie- en gebruiksgemak dat klanten van Hitachi Data Systems verwachten. De switches zijn een aanvulling op de Thunder 9500 V Series-systemen en ondersteunen de non-disruptive groei en schaalbaarheid voor een succesvolle inzet en ontwikkeling van een SAN. Beide nieuwe switches zijn uitgerust met 'hot code-activation' voor non-disruptive software-upgrades.

SilkWorm 24000 Director
De SilkWorm 24000 Director biedt hoogwaardige prestaties en schaalbaarheid. Met 128 actieve poorten in een domein biedt de switch verbeterde schaalbaarheid met minder beheerinspanningen. De switch ondersteunt 'five nines'-beschikbaarheid met ingebouwde redundantie en is geschikt voor alle bestaande Storage Area Networks. In combinatie met de prestaties en capaciteit van de Lightning 9900 V Series voorziet de SilkWorm 24000 Director in alle storage-netwerkbehoeften van grote ondernemingen.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de total cost of ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.