Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 07-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Alcoholcontrole
VEENENDAAL In de nacht van dinsdag op woensdag is een 45-jarige man uit Veenendaal bekeurd voor het rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 02.30 uur op een snorfiets over de Brouwersstraat, waar hij werd gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn, maar hij weigerde verder alle medewerking. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau , waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur voor het niet meewerken en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De man is daarna heengezonden.

Bekeuringen
DOORN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 36-jarige automobilist uit Leersum bekeurd voor het plegen van verschillende verkeersovertredingen.

Omstreeks 01.10 uur reed de man niet handsfree bellend over de Leersumsestraatweg. Hierop werd hij aan de kant gezet, waarna ook bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De uitslag van zijn ademanalyse was 590 ug/l.

De man heeft een bekeuring gekregen voor het rijden onder invloed, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van 6 uur gekregen. Ook kreeg hij een bekeuring voor niet handsfree bellen en het rijden met een defect voorlicht.

Winkeldief
VEENENDAAL Op dinsdagmiddag is een 39-jarige man uit Zenica aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 16.45 uur werden een man en een vrouw ontdekt tijdens het ontvreemden van verschillende kledingstukken uit een winkel aan de Hoofdstraat. Zij lieten de kledingstukken achter en renden de Hoofdstraat op. De man kon door winkelpersoneel aangehouden worden, de vrouw ontkwam.

De verdachte werd overgedragen aan de politie, waar bleek dat de man illegaal in Nederland was. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De vrouw wordt nog gezocht.

Verkeerscontrole
RHENEN Op dinsdagochtend is een verkeerscontrole gehouden op De Stikke Hucht. Tijdens de controle werden vier automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een gordel en één voor het rijden met een auto met een verlopen APK.

RHENEN Op dinsdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op De Stikke Hucht. Tussen 15.30 uur en 16.30 uur werden 12 automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel en één automobilist werd bekeurd voor het niet handsfree bellen.