Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht 07-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Aanrijding met takelwagen

DE BILT Op dinsdag 6 april raakte een automobiliste lichtgewond bij een aanrijding met een takelwagen.

Rond 17.00 uur reed een 55-jarige automobiliste uit Bodegraven over de Universiteitsweg, komende uit de richting van de Uithof en gaande in de richting van De Bilt. Een 27-jarige chauffeur uit Dronten reed met zijn takelwagen over de busbaan, eveneens komende uit de richting van de Uithof en gaande in de richting De Bilt. De automobiliste wilde draaien, stopte daartoe op de kruising met de Bunnikseweg en sloeg links af. Op dat moment passeerde de takelwagen haar over de busbaan. Zij werd aangereden en belandde met haar auto in de sloot. Zij werd door getuigen uit haar auto gehaald.

De vrouw werd ter plaatse door een motorbroeder van de GG & GD onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Zij had licht letsel aan haar hoofd en pols opgelopen.

Straatroof

ZEIST Op dinsdag 6 april werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 16.35 uur liep een vrouw door het park aan de Laan van Vollenhove. Zij werd ingehaald door een jongeman die vervolgens stopte en deed of hij zijn veters strikte. Toen de vrouw hem voorbij liep, pakte hij haar tas, maar zij liet die niet los. De jongeman bleef trekken en toen de vrouw ten val kwam, zag zij zich gedwongen de tas los te laten. De verdachte rende met de tas weg. In de tas bevonden zich een portemonnee en persoonlijke bescheiden.

De verdachte was een jongeman met een zeer donkere huidskleur, 20 25 jaar, 1.70 1.80 meter, mager gezicht. Hij droeg een donkere jas met een capuchon, een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Hij had een buitenlands accent.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

ZEIST Op dinsdag 6 april heeft de politie van 16.45 uur tot 17.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Dijnselburgerlaan. Van de 195 voertuigen die de radar passeerden, reden er 43 sneller dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 71 km/u.

Verkeerscontrole

BILTHOVEN De politie heeft op dinsdag 6 april van 08.30 uur tot 09.15 uur op de Julianalaan gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Elf automobilisten trokken zich niets van de geslotenverklaring aan en kregen en bekeuring van 45,-.

Kleinschalige oplichting

DE BILT Op dinsdag 6 april werd een bejaarde vrouw het slachtoffer van een kleinschalige oplichter.

In de middag meldde een 84-jarige bewoonster van de Prof. Dr. H. A. Lorentzweg zich aan het politiebureau. Eerder op die dag was er een man bij haar aan de deur gekomen. De man vertelde twee messen voor de buurvrouw te hebben geslepen, maar dat zij nu niet thuis was. Hij vroeg of de bejaarde vrouw het bedrag van 7,50 kon betalen. Zij deed dit en nam de messen in ontvangst, waarna de man wegliep.

Bij navraag bij haar buren, bleek niemand de messen te hebben laten slijpen. De bejaarde vrouw bleek nu twee messen rijker, maar 7,50 armer.

De verdachte was een blanke man. ± 35 jaar, donker krullend haar en hij zag er verzorgd uit.