Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburg - gevaarlijke medicijnen buitgemaakt bij autokraak
Publicatiedatum: 07-04-2004

Bij een auto-inbraak op de Meipoortstraat in Doesburg is een tas met ondermeer medicijnen buitgemaakt. De medicijnen kunnen bij ondeskundig gebruik ernstig gevaar opleveren voor de gezondheid en voor kinderen mogelijk dodelijk zijn. De inbraak moet volgens de politie hebben plaatsgevonden tussen drie en half vier 's middags. De bedoelde tas is een schoudertas, blauw van kleur, waarin zich medicijnen bevinden met opschrift Cisordinol; Carbamarzepine; Akineton; Amitriptyline; Lotmatzepam en Euthyrax. De eigenaar van de auto heeft bij de politie aangifte gedaan. Het is volgens de politie niet ondenkbaar dat de tas door de daders ergens wordt achtergelaten en door passanten wordt aangetroffen. In voorkomend geval wordt men dringend verzocht de politie te waarschuwen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - straatroof

Publicatiedatum: 07-04-2004

Op de Slaakweg in Arnhem is dinsdagochtend een vrouw (leeftijd nog onbekend bij de politie) van haar tas beroofd door een onbekende man. Het slachtoffer liep rond half elf over straat toen de onbekende langsfietste en haar in het voorbijgaan de tas afpakte. Haar belager ging er vervolgens met de buit vandoor richting IJssellaan. Buurtbewoners ontfermden zich kort na het incident over het slachtoffer en waarschuwden de politie. Een zoektocht naar de dader leverde echter niets op. Volgens het slachtoffer en een getuige zou het gaan om een man met een donker uiterlijk, gekleed in een lichtkleurige jas en dito pet met een gezet postuur. De man zou zijn haar in een staart dragen en verplaatste zich op een fiets. Bij het onderzoek naar de straatroof doet de politie een beroep op getuigen. Zij die meer informatie hebben kunnen bellen met 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongen (16) aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 07-04-2004

De politie heeft dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Arnhem in zijn ouderlijke woning aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij huiselijk geweld. De jongen zou in de woning ondermeer de geluidsinstallatie vernield hebben. Zijn moeder waarschuwde de politie die de jongen in de woning aanhield. De jongen is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles in Arnhem

Publicatiedatum: 07-04-2004

Bij verkeerscontroles in Arnhem zijn dinsdag door het verkeershandhavingsteam 74 bekeuringen uitgedeeld. Het VHT controleerde op de Huissensestraat, Burgemeester Matsersingel, Nijmeegseweg en Utrechtseweg. Hieronder een overzicht met de resultaten:

-Huissensestraat: controle tussen 07.30 en 10.00 uur. Van de 400 passanten in totaal 24 overtredingen, waarvan 8 voor snelheid (hoogst gemeten snelheid 72 km/u waar 50 is toegestaan), 15 voor het niet dragen van de autogordel en 1 bromfietser wegens het niet dragen van de verplichte valhelm. Daarnaast werden 3 bekeuringen uitgedeeld voor belediging, rijden zonder kenteken en mobiel bellen tijdens het rijden;

-Burgemeester Matsersingel: controle tussen 10.15 en 12.00 uur. Van de 600 passanten in totaal 19 overtredingen: 10 voor het overschrijden van de maximumsnelheid (hoogst gemeten snelheid 75 km/u waar 50 is toegestaan), 8 voor het niet dragen van de gordel en 1 bromfietser voor het rijden zonder helm. Daarnaast werden 4 bromfietsers bekeurd voor het rijden op een opgevoerde brommer en kregen twee automobilisten een boete van 140 euro voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden;

-Nijmeegseweg (John Frostbrug): controle tussen 12.30 en 14.10 uur. Onder 700 passanten werd een snelheidscontrole uitgevoerd met behulp van de Lasergun, waarbij opviel dat van het aantal overtreders (20 stuks) het merendeel harder reed dan 80 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u, een overschrijding van 48 km/u.

-Utrechtseweg: controle tussen 12.30 en 13.30 uur nabij de wegwerkzaamheden aan de Hulkesteinseweg. In verband met de wegwerkzaamheden is tijdelijk een maximumsnelheid ingevoerd van 30 km/u om ondermeer de wegwerkers veilig te kunnen laten werken. Gedurende de controles werden 2 automobilisten bekeurd die met een snelheid van 50 en 54 km/u voorbijreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - drankrijders onderzocht op rijvaardigheid
Publicatiedatum: 07-04-2004

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom heeft bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen van drie bestuurders onderzoeken gelast naar hun rijvaardigheid. De betrokken bestuurders, een 39-jarige man uit Mook, een 48-jarige man uit Doorwerth en een 60-jarige man uit Spankeren waren de afgelopen maanden betrapt op het rijden onder invloed, waarbij alcoholpromillages waren gemeten tussen 1,38 en 2,26 (van ruim tweeënhalf tot en met ruim vier maal de toegestane hoeveelheid). Van alle betrokkenen is het rijbewijs ingevorderd. De geldigheid van de rijbewijzen blijft opgeschort totdat de onderzoeken zijn afgesloten. Los van strafrechtelijke gevolgen heeft de politie de mogelijkheid de rijvaardigheid van drankrijders te laten onderzoeken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden