AutoRai

7-4-2004

Cadillac CTS Sport Luxury Edition

Om te vieren dat de in ons land gevestigde Cadillac Europe organisatie met de lancering van zijn eerste compleet nieuwe model (de XLR roadster) nu definitief op snelheid is gekomen, wordt vanaf heden een uitzonderlijk aantrekkelijke gelimiteerde editie van de Cadillac CTS aangeboden.

Op deze manier wil de organisatie tevens de nieuwe kopers, die hun vertrouwen in het meest chique Amerikaanse automerk uitspreken, op passende wijze belonen.

Onder de naam CTS Sport Luxury Edition lanceert Cadillac een speciale in beperkte aantallen geproduceerde serie autos aan. Fully loaded, zeggen de Amerikanen dan. In goed Nederlands betekent het dat de Sport Luxury Edition tot de nok is afgeladen met alle luxueuze, dynamische en hightech extras die een mens zich maar kan wensen. Samen goed voor een voordeel van ruim 5.000,- .

Op zich al een fiks bedrag, maar het belooft extra veel als je weet dat ook de gangbare CTS feitelijk al mag worden omschreven als fully loaded. Linkse en rechts gescheiden instelbare klimaatregeling, cruise control, automatisch dimmende binnenspiegel, elektronische geheugenposities voor de instellingen van twee rijders, informatievoorziening via het infopaneel, een naar eigen smaak programmeerbare werking van de centrale deurvergrendeling, het zijn nog maar enkele voorbeelden van een ongekend complete standaard uitrusting.

In de Sport Luxury Edition staat de bijzonder krachtige 3.2 liter V6 in samenwerking met een geavanceerde 5-versnellingsautomaat borg voor sublieme prestaties. Fraaie lichtmetalen wielen met brede banden zorgen bovendien voor optimale grip in bochten en brengen de 218 pk van de ultramoderne V6 motor probleemloos op het wegdek over.

Het hele onderstel- en aandrijfpakket is specifiek op onze Europese wegen en de bijpassend dynamische rijstijl afgestemd. Daarvoor zijn onder andere uitgebreide testen uitgevoerd op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring. Om dat te illustreren: de topsnelheid is in deze automaatuitvoering een imposante 230 kilometer per uur. In het uiterste geval grijpen tractieregeling en de hoogwaardige geïntegreerde stabiliteitsregeling in.

De toch al bijzonder rijke Cadillac CTS uitrusting en bijpassend fraaie afwerking is in deze sportieve en luxueuze gelimiteerde oplage als gezegd nog verder opgewaardeerd. Bijvoorbeeld met plezierige en functionele zaken als een DVD navigatiesysteem, een 6 CD wisselaar en een speciaal voor de CTS ontwikkelde Bose audio installatie met acht luidsprekers. Bediening op het stuurwiel hoort erbij, maar spraakbesturing van een aantal functies behoort ook tot de mogelijkheden.

Veiligheid, comfort en sportiviteit gaan in de Sport Luxury Edition hand in hand. Xenon verlichting in combinatie met automatische dynamische hoogteregeling zorgt onder alle omstandigheden voor het best mogelijke zicht op de weg. Fraaie met leer beklede en sportief gevormde (tienvoudig verstelbare) stoelen bieden veel steun en de stand van de bestuurdersstoel is bovendien naar de voorkeur van meerdere gebruikers van de auto voor te programmeren. Bij het uitstappen schuift de stoel automatisch naar achteren. Kortom: de Cadillac CTS Sport Luxury Edition is een auto die de individualistisch ingestelde rijder zal bekoren, maar ook inspeelt op de eisen van de meest verwende, dynamische en veiligheidsbewuste automobilisten. Met recht een unieke combinatie.

Om het vertrouwen in het technische- en kwaliteitsniveau van de nieuwe modelgeneratie te onderstrepen, levert Cadillac Europe de diverse Europese modellen met een garantie van drie jaar. Mocht er door overmacht of een onverhoopt ongeval onderweg toch behoefte aan hulp ontstaan, dan kan de Cadillac rijder profiteren van een uitgebreid netwerk van specialisten (meer dan 140 vestigingen in zeventien landen) en mag hij vanzelfsprekend rekenen op een meer dan degelijke service en een vervangend vervoer regeling.

De Cadillac CTS Sport Luxury Edition mikt ook nadrukkelijk op de zakelijke rijders en krijgt naast een voor een dergelijke sportieve en luxueuze auto zeer aantrekkelijke catalogusprijs van 54.950,- ook een opmerkelijk scherpe operationele leaseaanbieding mee:
1.149,- per maand (excl. BTW). Daarbij is uitgegaan van de standaard periode van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar. Het Nederlandse netwerk bestaat op dit moment uit zeven distributeurs en acht erkend reparateurs.