Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 april 2004

Verdachte aangehouden

Verdachte ontkomt niet aan de politie ondanks opgave valse naam en vluchtpoging

Hengelo

Politieagenten controleerden maandagavond 5 april op de W. ten Catestraat in Hengelo een automobilist. Deze had geen identiteitsbewijs bij zich maar gaf wel een naam op. De man mocht doorrijden nadat de afspraak was gemaakt dat hij de volgende dag zijn rijbewijs op het politiebureau zou tonen. De politieagenten vertrouwden de zaak niet en stelden een nader onderzoek in. Hieruit bleek dat de man een valse naam had opgegeven, niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en nog drie vonnissen had openstaan van totaal ongeveer E 260,-. Dinsdagmiddag 6 april zagen politieagenten de verdachte op de Berfloweg in Hengelo lopen en hielden hem aan. Op het moment dat zij hem in de auto zetten, rukte hij zich los en rende hard weg. Na een korte zoektocht werd hij in de wijk aangetroffen en naar het politiebureau overgebracht. Hij werd na verhoor en na betaling van de drie boetes heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-042034)

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist blijkt teveel alcohol gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs

Tubbergen

Dinsdagavond 6 april omstreeks 20.30 uur controleerden politieagenten op de Molenstraat in Tubbergen een 52-jarige automobilist uit Tubbergen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,21 promille. Op het politiebureau bleek tevens dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-042522)

Graaf-/laadcombinatie gestolen

Graaf-/laadcombinatie gestolen vanaf bedrijfsterrein

Oldenzaal

Door een medewerker van een bedrijf aan de Kleibultweg in Oldenzaal werd aangifte gedaan van diefstal van een gele graaf-/laadcombinatie van het merk JCB, type 3CX4TE. Het voertuig is tussen maandag 5 en dinsdag 6 april vanaf het bedrijfsterrein gestolen nadat een hekwerk was geforceerd. Het gaat om een gele tractor met aan de voorzijde een shovelbak en achterop een kraangiek. Het voertuig is rondom voorzien van stickers met het opschrift "Twente Milieu". (bps: 04-042082)

Aanhouding na diefstal brood

Man aangehouden die aantal keren brood heeft gestolen bij supermarkt

Haaksbergen

Vrijdag 2 april jl. werd namens een supermarkt aan de Spoorstraat in Haaksbergen aangifte gedaan van diefstal van brood. Deze diefstallen vonden al een aantal maanden plaats en werden 's ochtends, na levering, uit de bij de supermarkt neergezette kratten weggenomen. Het toeval wil dat politiemensen diezelfde vrijdagochtend de 2e april in alle vroegte, een man hadden gezien met broden. Een onderzoek naar hem werd ingesteld, en deze man, een 21 jarige Haaksbergenaar, werd dinsdag 6 april aangehouden nadat hij op verzoek aan het politiebureau was verschenen. Tijdens het verhoor bekende hij dat hij een keer of zes brood en broodjes bij deze supermarkt had gestolen uit de 's ochtends klaargezette kratten. Hij is afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. Het is niet bekend of deze 21 jr. de enige verantwoordelijke is geweest voor de diefstallen. (bps: 04-040338)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --