AutoRai

7-4-2004

Vrij baan voor Donkervoort in Spanje

Kwamen we onlangs nog uitgebreid in de media vanwege de moeizame ontwikkelingen rond de Europese typegoedkeuring voor kleine series, nu hebben we gelukkig wel goed nieuws te melden. Want na maandenlang lobbyen zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd de kleine serie typegoedkeuring te krijgen op de Spaanse markt.

Aanvankelijk was het nogal lastig om de Europese kleine serie typegoedkeuring te krijgen voor de D8 Wide track. Vanuit Spanje werden de RDW testen niet geaccepteerd, waardoor het lang heeft geduurd de homologatie rond te krijgen. En bovendien werden we niet echt heel serieus behandeld. Als wij de benodigde papieren keurig hadden opgestuurd kregen we van de Spaanse autoriteiten te horen dat ze niets hadden ontvangen. Hadden ze eenmaal de juiste papieren, dan werd er gezegd dat de teksten in het Spaans vertaald moesten worden. De situatie zag er dus in eerste instantie niet bepaald rooskleurig uit. Maar zoals het ons merk al vaker is vergaan, is ook deze horde met succes genomen. Want nu, een aantal maanden verder inmiddels, mag de auto in Spanje de weg op. Iedereen in Spanje kan dus een Donkervoort kopen en ook Nederlanders die een auto willen bestellen om bij hun huisje aan de Costa te zetten, hoeven niet langer te wachten.

Veel vraag
Ondanks de moeizame start in Spanje hebben we veel vertrouwen in de toekomst. Er gebeurt op dit moment ontzettend veel rondom het merk. Zeker vanuit Spanje komt veel vraag. Nu kunnen we dan eindelijk aan die vraag gaan voldoen, aldus een verheugde Joop Donkervoort. Doordat de levering aan Spanje een paar maanden uitgesteld moest worden en de productie natuurlijk niet mocht stilvallen, waren autos in aanbouw die nog niet verkocht waren. Deze zogenaamde demo-autos werden voor een interessante prijs en met een korte levertijd aangeboden. Door de nieuwe situatie in Spanje komt deze demo-auto regeling binnenkort te vervallen. Joop Donkervoort: Er komen nog enkele exemplaren beschikbaar in een paar verschillende kleuren. Wie deze zomer nog een auto wil hebben en liever een nieuwe als een gebruikte rijdt, moet snel zijn. Besloten is om op 31 mei te stoppen met deze demo regeling.