Politie Zuid-Holland-Zuid

07/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-04-2004 - Persberichten District I

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole in de wijk Krispijn hebben politieagenten 31 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor o.a. niet dragen van een valhelm, niet bezitten van een bromfietscertificaat, geen verzekering, te veel geluid, te hoog vermogen en diverse technische gebreken. Twee bromscooters werden in beslag genomen. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 6 april 2004.

OPENBARE ORDE
In de avonduren werd een zogenaamde openbare orde actie gehouden in de wijk Krispijn. Daarbij werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor allerlei overtredingen zoals fietsen op de stoep, tegen het verkeer inrijden. Tijdens de actie werd een 13 jarige jongen uit Dordrecht aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Na verhoor is hij heengezonden. Tevens troffen agenten een onbeheerde fiets aan. Deze stond als gestolen gesignaleerd. De politie onderzoekt beide zaken nader.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag, 6 april 2004, omstreeks 15.50 uur, is op de H.W. Mesdagstraat een 20 jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Het framenummer van de fiets was weggekrast. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

DORDRECHT- Op dinsdagavond, 6 april 2004, omstreeks 21.25 uur, is op de Marcellus Schampersstraat een 13 jarige jongen uit Dordrecht aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. De jongen had de fiets enige maanden geleden voor 15 euro gekocht. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een controle in de wijk Stadspolders hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 14 keer wegens verkeerd parkeren op de woonerven, 1 keer voor het negeren van het rode verkeerslicht, 1 keer voor het in gevaar brengen van het verkeer en 1 keer voor het lopen op de spoorbaan. De agenten hielden de controle op dinsdagavond, 6 april 2004.

MAN VERDRONKEN
DORDRECHT - Dinsdagavond 6 april is een 66-jarige man uit Dordrecht verdronken in het water langs de Nieuwe Merwedeweg. De man was gaan varen met zijn bootje. Toen de man na enige tijd niet terugkwam, ging zijn vrouw hem zoeken. Zij vond de man in het water. Uit onderzoek is gebleken dat de man door verdrinking om het leven gekomen.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 7 april 2004, omstreeks 01.35 uur, is op de Jan van Goyenstraat een 34 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een auto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagochtend, 7 april 2004, omstreeks 03.35 uur, is op de Celebesstraat een 42 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een auto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van
1 uur heengezonden.