Politie Zuid-Holland-Zuid

07/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

07-04-2004 - Persberichten District II

GETUIGEN GEZOCHT
GORINCHEM Maandagmiddag 5 april is een 17-jarig bromfietster uit Haaften aangereden toen zij op de Spijksedijk linksaf, de Flank op wilde slaan. De vrouw stond al voorgesorteerd om de bocht te maken, toen zij toch nog ingehaald werd door een kleine personenauto. Hierbij werd de vrouw geraakt. Hoewel zij wist te voorkomen dat zij ten val kwam, raakte haar bromfiets wel beschadigd. De bestuurder van de personenauto (een klein, rood model) reed door, richting Vijfde Uitgang, zonder zich bekend te maken. De politie is op zoek naar de bestuurder van dit voortuig en eventuele getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

SCOOTERRIJDER VEEL MALEN BEBOET
ALBLASSERDAM- Een 19-jarige scooterrijder uit Alblasserdam is aangehouden. De man reed met zijn eveneens 19-jarige maatje uit dezelfde woonplaats op een scooter op de Helling op dinsdagmorgen 6 april. Beide heren reden zonder helm op een weg die bestemd was voor overig verkeer. De bestuurder reed vervolgens over een doorgetrokken witte streep de busbaan op. De bestuurder bleek geen certificaat en geldige verzekering te hebben. Ook was de scooter opgevoerd. De bestuurder kreeg diverse bekeuringen. Ook is de scooter tijdelijk in beslag genomen voor onderzoek

SNELHEIDSCONTROLE
LANGERAK- Tijdens een snelheidscontrole op de Melkweg hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze deden dit op dinsdagavond, 6 april 2004, van 19.00 tot 20.00 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur.

DRUGS
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 49 jarige man zonder vaste woonplaats is aangehouden wegens het bezit van verdovende middelen. Dit gebeurde op dinsdagavond, 6 april 2004, omstreeks 22.55 uur, op een parkeerplaats langs de Rijksweg A15. Tijdens een controle troffen politieagenten een aantal grammen cocaïne en heroïne aan. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED
BRANDWIJK- Op woensdagochtend, 7 april 2004, omstreeks 01.00 uur, is op de Julianastraat een 39 jarige man uit Brandwijk aangehouden wegens rijden onder invloed met een auto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

LEXMOND- Op woensdagochtend, 7 april 2004, omstreeks 01.10 uur, is op de Driemolensweg een 46 jarige man uit Lexmond aangehouden wegens rijden onder invloed met een auto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van
1 uur heengezonden.