Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht 07-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Diefstal verkeersbord

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie op de Laan van Nieuw Guinea een 21-jarige man uit Utrecht aan voor baldadigheid.

Agenten zagen de verdachte om 03.30 uur fietsen op de Kanaalstraat met in zijn rechterhand een verkeersbord. Na het herhaaldelijk aanspreken van de man, stopte hij, maar wilde zijn naam niet opgeven. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man werd na een bekeuring voor baldadigheid weer in vrijheid gesteld.

Opgeven valse naam

UTRECHT Op de Laan van Nieuw Guinea hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 24-jarige man uit Lelystad aan wegens het opgeven van een valse naam.

Agenten zagen omstreeks 23.55 uur een auto hard over de Kanaalstraat rijden, maar raakten de auto helaas kwijt. Om 02.15 uur zagen zij dezelfde auto weer rijden en konden de automobilist dit keer staande houden. De bestuurder gaf tweemaal een valse naam op en werd bij de derde poging door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man kreeg 4 bekeuringen: het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het opgeven van een valse naam, het onverzekerd rijden en het rijden met niet werkende kentekenverlichting.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op dinsdagochtend werd op verschillende locaties in de stad een verkeerscontrole gehouden.

Om 08.30 uur startte de politie een gordelcontrole op de Laan van Puntenburg. Er werd gecontroleerd op het dragen van de autogordel en mobiel telefoneren. Opvallend was dat veel volwassenen geen gordel droegen, maar dat ook hun kind(eren) niet in de gordel zaten.

Vervolgens werd er op de Rijnkade gecontroleerd. Hier werd o.a. bekeurd voor het niet tonen van rij- en/of kentekenbewijs. s Middags werd hier een snelheidscontrole gehouden. Eén persoon uit Duitsland werd aangehouden in verband met het voeren van valse kentekenplaten.

In totaal werden 60 bekeuringen geschreven: 47 voor het niet dragen van de autogordel, 8 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, 4 voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en 1 terzake verplichte rijrichting.

Man aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag hield de politie op de Mariaplaats/Rijnkade een man aan wegens agressief gedrag.

Fietsende agenten zagen tijdens surveillance een auto staan op een stopverbod. Een agent besloot om de bestuurder van het voertuig aan te spreken op zijn verkeersgedrag. De bestuurder kwam net aanlopen, stapte snel in en reed weg. Hierbij raakte de automobilist de agent. Het achterwiel van de fiets van de agent kwam bijna onder het achterwiel. De agent liep gelukkig geen letsel op.

De auto werd even later achterhaald op de Mariaplaats. De agenten vroegen naar de gegevens van de automobilist, maar hij deed vervelend en wilde niet meewerken. De automobilist, een 34-jarige man uit Utrecht, stapte vervolgens dreigend uit. Hij werd nogmaals gevorderd om zijn persoongegevens te tonen. De verdachte reageerde hierop door de agent bij zijn keel te grijpen. Hierop werd de verdachte gepepperd. Vervolgens werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op dinsdag zijn een 32-jarige man uit Soest en een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 17.55 uur liepen de twee mannen een winkel aan de Seinedreef binnen. Door hun verdachte gedrag werden ze gecontroleerd door de bedrijfsleider, waaruit bleek dat ze verschillende goederen hadden weggenomen. De twee mannen werden aangehouden door het winkelpersoneel, maar de 39-jarige man wist te ontkomen. Hij werd later aangehouden door de politie op de Naxosdreef. De 32-jarige man werd overgedragen aan de politie. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Diefstal

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van diefstal.

Omstreeks 17.40 uur liep een 27-jarige man over een opslagterrein van een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. De eigenaar van het bedrijf zag de man lopen en sprak hem aan. De man verborg wat onder zijn trui en de eigenaar vroeg hem wat het was. Het bleek dat de man verschillende producten had ontvreemd. Hierop schakelde de eigenaar de politie in, waarop de verdachte werd overgedragen. De man is ingesloten voor verhoor.