1e persbericht van woensdag 7 april 2004

Eindhoven 07-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man beroofd

Op de Stratumsedijk is woensdag rond 3.30 uur een 26-jarige Eindhovenaar beroofd. De man liep over de eergenoemde straat toen plotseling twee personen op een bromfiets stopten. Eén van hen bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. De ander doorzocht de kleding van de Eindhovenaar. Het slachtoffer werd vervolgens een aantal keren geschopt waardoor hij op de grond is gevallen. De daders namen een GSM en een portemonnee met ongeveer 15 euro en diverse pasjes weg.

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden

Op de Wattstraat is woensdag rond 4.00 uur een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie zag de verdachte in een auto rijden die op 4 april vanaf het Frederik van Eedenplein was weggenomen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Aanhouding na poging diefstal beeld

Een 57-jarige inwoner van Handel is woensdagmorgen om 05.10 uur op de Burgemeester van Houtlaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor uit een tuin een beeld van een zwaan te hebben willen wegnemen. De hond van de bewoner sloeg echter aan waarna de dief door de bewoner kon worden aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Het beeld bleek wel vernield te zijn door de poging het weg te nemen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Aarle-Rixtel: Snelheidscontrole

Dinsdagmiddag tussen 15.37 uur en 18.00 uur, is er een snelheidscontrole gehouden op de Bakelseweg. Er zijn 1294 voertuigen gecontroleerd. 42 van hen reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Oldert is dinsdagavond tussen 19.22 uur en 21.40 uur een snelheidscontrole gehouden. 70 van de gecontroleerde 467 voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/u.

Bladel: Aanrijding met gewonde

Dinsdagavond omstreeks 19.50 uur is op de Industrieweg een 16-jarige bromfietster uit Hooge Mierde gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De 37-jarige Hapertse automobilist reed over de Industrieweg in de richting Reusel. Toen hij linksaf een parkeerterrein op wilde rijden verleende hij geen voorrang aan de bromfietster. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Budel: Aanhouding na bedreiging

Een 52-jarige inwoner van Budel is dinsdagavond om 19.25 uur op de Dr Ant Mathijsenstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een ruzie met een 45-jarige vrouw uit Budel, haar met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Nuenen: Sieraden gestolen

Op de Lucas van Hauthemlaan is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een winkel. De dader kwam binnen door aan de zijkant een raam te vernielen. Uit het pand werden een nog onbekend aantal sieraden weggenomen.