Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 april 2004

Fietser gewond

Automobilist rijdt fietser aan

Rijssen

Op dinsdag 6 april omstreeks 06.54 uur rijdt een 50-jarige Rijssense automobilist over de rotonde van de Karel Doormanstraat en de Enterstraat. Als hij wordt gesneden door een andere automobilist probeert hij het kenteken van die auto te lezen. Daardoor ziet hij bij het verlaten van de rotonde niet dat er een fietser rechts naast hem rijdt. Bij het rechts afslaan raakt hij de fietser, een 15-jarige jongen uit Rijssen. De jongen breekt daarbij zijn arm en wordt naar het ziekenhuis gebracht. De politie handelt de aanrijding verder af. (bps: 04-042081)

Automobilist rijdt garage binnen

Onder invloed van alcohol en drugs richt automobilist grote ravage aan

Vriezenveen

Op dinsdag 6 april omstreeks 16.15 uur rijdt een 33-jarige automobilist over de Kanaalweg Zuid in de richting van de kruising met de Verzetstraat. Volgens zijn zeggen moet hij daar uitwijken voor een andere auto. Hij komt aan het slingeren, raakt de vangrail rechts van de weg en stuurt daarop naar links. Hierdoor komt hij in een links van de weg gelegen tuin terecht en schiet door naar de oprit van de buurman en komt tot stilstand tegen diens geparkeerde auto. Deze drukt door tegen de gesloten garagedeur en komt door de klap 50 centimeter in de garage terecht. Achter deze deur staan een aantal racemotoren, die door de klap omvallen. Resultaat: een grote ravage in de tuin van de 53-jarige bewoner; de auto van diens 38-jarige buurman beschadigd; een scheur in de muur van de woning; de garagedeur compleet vernield en schade aan twee racemotoren. De 33-jarige verklaart alcohol en drugs te hebben gebruikt waarop de politie hem aanhoudt. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,14 o/oo. Tevens nemen ze hem een bloedproef af wegens het drugsgebruik. Uit het verdere onderzoek blijkt dat de verdachte reeds eerder is bekeurd voor het rijden onder invloed. Daarop wordt zijn rijbewijs ingenomen en zijn auto in beslag genomen. De auto blijkt ook niet verzekerd en APK gekeurd te zijn. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-042434)

Automobilist onder invloed

Tijdens controle blijkt automobilist alcohol te hebben genuttigd

Almelo

Op dinsdag 6 april omstreeks 22.10 uur ziet een surveillance-eenheid van de politie een auto rijden op de Violierstraat. Gezien het slingerend rijgedrag van de automobilist gaan ze hem controleren. Op de Schipbeekstraat zetten ze de bedoelde auto aan de kant. Bij de automobilist, een 37-jarige Almeloër constateren zij alcoholgebruik. Ze houden de verdachte aan en laten hem blazen. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,19 o/oo. Hij krijgt hiervoor een transactie en een rijverbod van 5 uur. (bps: 04-042550)

Auto in beslag genomen

Hardleerse automobilist raakt zijn auto kwijt na onverzekerd rijden

Almelo

Op dinsdag 6 april omstreeks 13.10 uur komt de politie op de Irisstraat een auto tegemoet rijden, waarvan bij navraag blijkt dat de auto niet verzekerd is. De 35-jarige Almelose automobilist blijkt al twee keer eerder te zijn bekeurd voor hetzelfde feit. Na overleg met justitie wordt zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De verdachte blijkt ook nog enkele boetes te moeten betalen. Deze zijn door hem voldaan. (bps: 04-042331)

Gestolen auto aangetroffen

Automobilist raakt met gestolen auto in de modder

Enter

Op woensdag 7 april omstreeks 07.35 uur wordt bij de politie een eenzijdig ongeval gemeld op de Rondweg. Zij treffen daar een auto aan die vastzit in de modder naast de weg. De automobilist zit nog in de auto. Zij bieden aan hem te helpen om de auto vlot te trekken. Tijdens het gesprek met de automobilist, een 21-jarige man uit Detmold (Dld), bekent deze dat hij de auto een dag eerder heeft gestolen in Duitsland. Uit navraag bij het infocentrum Twente blijkt inderdaad dat de auto als gestolen staat gesignaleerd sinds 6 april. Ze houden de verdachte daarop aan. Na verhoor wordt hij in vrijheid gesteld. De auto wordt afgesleept. (bps: 04-042597)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --