Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 6 april 2004 (07-04-2004)

Concept-overeenkomst overdracht randweg
Het college stemt in met de tekst van de concept-overeenkomst die de provincie heeft opgesteld in verband met overdracht van de parallelweg langs de N269 aan de gemeente. Met deze overeenkomst wordt uitvoering gegeven aan het besluit van de gemeenteraad - van 27 juni 2002 - om dit wegvak over te nemen van de provincie.
Het college verzoekt aan de provincie om de ondertekening en de feitelijke overdracht uit te stellen totdat overeenstemming is bereikt over de verkeersafwikkeling naar en bij de rotonde Akkerstraat waarbij
- overeenkomstig de toezegging van de Gedeputeerde - het totale tracé betrokken zal worden.

Verkeersbesluit Schutweg
In zijn vergadering van 2 maart jl. heeft het college een verkeersbesluit genomen voor de Schutweg. Voor de weg werd een snelheidsbeperking ingesteld en een geslotenverklaring voor alle verkeer met uitzondering van bestemmingsverkeer. Voor de geslotenverklaring blijkt geen draagvlak bij de aanwonenden te zijn. Het college heeft daarom besloten het verkeersbesluit gedeeltelijk in te trekken.

Handhaving

Ontwerpbeleidsregel handhavingsstrategie
Binnen het Bestuurlijk Provinciaal Handhavingsoverleg Milieu is vorig jaar besloten om per 1 januari 2004 een uniforme provinciale handhavingsstrategie in te voeren. Deze strategie is in november 2003 door het college overgenomen en vastgesteld.
In de periode nadien is gewerkt aan de invoering ervan. Als onderdeel van de invoering is nu de ontwerpbeleidsregel handhavingsstrategie vastgesteld, waarbij bepaald is welke overtre-dingen als zogenaamde categorie 1-overtredingen moeten worden beschouwd. Doel van de handhavingsstrategie en het benoemen van categorie 1-overtredingen is dat een uniforme en effectieve werkwijze wordt gerealiseerd wat betreft handhaving.

Bestuursovereenkomst Milieuhandhaving
In 1999 sloot de gemeente een zogenaamde Bestuursovereenkomst Milieuhandhaving Noord-Brabant met alle partijen die betrokken zijn bij handhaving in Noord-Brabant, zoals politie, Openbaar Ministerie, Waterschappen. Deze overeenkomst had een looptijd van vijf jaar en loopt dus dit jaar af. Op voorstel van de provincie is besloten om de overeenkomst te verlengen met één jaar.

Voorstel aan de gemeenteraad

Bezwaarschrift voorbereidingsbesluit Loosche Akkers Om de bouw van 13 starterswoningen in het gebied Roggeakker - Jan Wolfspad mogelijk te maken, nam de raad in november 2003 een voorbereidingsbesluit. Tegen dit besluit is bezwaar aangetekend door de heren Van Gestel, Klein Loo 8 in Hilvarenbeek. Zij zijn van mening dat de hindercirkel van hun bedrijf op onjuiste wijze is bepaald, waardoor er gebouwd zou worden binnen die hindercirkel. Het college deelt dit standpunt niet; het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt, ligt buiten de hindercirkel van het betreffende bedrijf. Het college stelt daarom aan de raad voor het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren.

Uit eerdere collegevergaderingen

Subsidieverzoek KBO
Aan de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) wordt een subsidie van 650,00 toegekend voor het opzetten van een eigen PC Doe Mee Centrum in de openbare bibliotheek.
KBO wil hiermee haar cursisten en andere ouderen begeleiden bij pc-gebruik. Daarnaast is het de bedoeling om later ook workshops te gaan geven.