Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


7 april 2004


Azewijn - Paasstukjes venten


Kreeg de politie dinsdagavond de melding, dat een vrouw aan de Ompertsestraat paasstukjes aan de deur probeerde te verkopen. Agenten troffen een 44 jarige inwoonster uit Didam aan, die als reden opgaf, dat zij de stukjes wilde verkopen en de opbrengst voor haar katten was bestemd. Zij kreeg een bekeuring voor het venten zonder vergunning. Iemand die wil venten in een bepaalde gemeente moet een vergunning bij die gemeente aanvragen en de vergunning bij zich hebben.


Doetinchem - Ongeval met gewonden


Dinsdag vond omstreeks 12.40 uur een aanrijding plaats op de Gaanderenseweg. Een 67 jarige automobilist uit Doetinchem reed op de Gaanderenseweg vanaf Doetinchem. Uit tegenovergestelde richting naderde een27 jarige automobiliste uit Gaanderen. De Doetinchemmer wilde linksaf slaan de Hullweg op. Doordat hij bij het voorsorteren niet voldoende rechts hield kwam hij in botsing met de automobiliste. Beide auto's moesten worden weggesleept. De bestuurders en de dochter (leeftijd onbekend) van de Gaanderense werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Drempt - Aanrijding


Een 19 jarige automobiliste uit Drempt raakte dinsdag rond 16.20 uur gewond na een aanrijding. Een 40 jarige automobiliste uit Silvolde gaf haar op de kruising H. Remmelinkweg / Zomerweg geen voorrang waardoor een aanrijding ontstond. De 19 jarige werd met onbekende verwondingen overbracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Diefstal uit auto


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de J. van de Voldenstrat. Weggenomen werden onder andere de radio cd-speler, een zwaailamp en verbanddozen. Er werd een slot geforceerd.


Doetinchem - Inbraak in woning


Dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Schubertlaan. Men vernielde een raam om in de woning te komen. Weggenomen werden onder andere geld, oorbellen en een mobiele telefoon.


Groenlo - Jongens nemen lege kratten weg


De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.50 twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar uit Groenlo aangehouden. De twee werden bij de bierbrouwer aan de Eibergseweg door de portier betrapt. Zij wilden een lege krat bierflessen wegnemen. Op het politiebureau werden zij voorgeleid. Ze zullen worden door verwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden getroffen.


Groenlo - Gordelcontrole


Dinsdag werden bij diverse scholen in Groenlo, Ruurlo en Neede gecontroleerd. Door 26 volwassen werd de gordel niet gedragen en 11 kinderen onder de 12 jaar droegen geen gordel op de achterbank. Helaas werden zij dan ook niet verblijd met het "goochem" het gordeldier.


Doetinchem - Brand in schuur


In een paardenschuur aan de Rekhemsweg was afgelopen nacht omstreeks 02.20 uur brand ontstaan. De hooiopslag in de schuur was door onbekende oorzaak gaan branden. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur met daarin landbouwmachines geheel verwoest werd. De paarden stonden gelukkig niet in de schuur. De schade is niet bekend.


Laag Keppel - Controle


Werd dinsdag gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Op de Dorpsstraat werd een bestuurder bekeurd. Bij de school aan de Zomerweg in Achterdrempt werd ook een bestuurder bekeurd.
Verder werd gecontroleerd bij de gesloten verklaring voor vrachtwagenverkeer aan de Dorpsstraat in Laag Keppel. Hier werd geen overtreding geconstateerd.


Drempt - Snelheidscontrole


Werd dinsdagmorgen gecontroleerd aan de Rijksweg = 80 km weg. Er reden drie van de 622 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058



---- --