Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


7 april 2004


Wapenveld - Bromfietscontrole

Werd dinsdagmorgen een bromfietscontrole gehouden aan de Groteweg. Er werden enkele bekeuringen uitgeschreven voor te hoge snelheid en het niet volgens van het verplichte fietspad.


Heerde - Rood licht controle


Dinsdagmiddag wed gecontroleerd bij de oversteek aan de Kamperweg. Er steken rond het middaguur behoorlijk veel kinderen over. Er werd een automobilist voor het rijden door het rode licht.


Hattem - Broche gevonden


Een inwoonster uit Hattem vond dinsdagmiddag op de Kerkstraat een broche. Bij navraag bij een juwelier bleek dat de broche een behoorlijke waarde had. In de broche zitten diverse briljantjes. Degene die de broche mist kan bellen naar de politie.


Hattem - Rood licht controle


Op de kruising Zuiderzeestraatweg met de Geldersedijk werd dinsdag een rood licht controle gehouden. Er werden drie bestuurders bekeurd.


Elburg - Radardverklikker in auto


Een 34 jarige automobilist uit Dronten moest dinsdagmiddag rond 15.50 uur de radarverklikker inleveren bij de politie.
Verder werd in Elburg bekeurd voor parkeren in een bocht en parkeren in de binnenstad.


Doornspijk - Snelheidscontrole


Dinsdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg. Van de 675 gecontroleerde bestuurders reden er 5 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.


Ermelo - Auto tegen boom


Dinsdagmiddag raakte omstreeks 15.40 uur een 41 jarige automobiliste uit Apeldoorn van de weg. Zij reed op de Drieerweg en reed op een gegeven moment over iets dat op de weg lag, waarna de auto begon te glijden. Vervolgens draaide de auto en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw kwam met de schrik vrij.


Harderwijk - Diefstal uit auto


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd aan de Vuldersbrink. Weggenomen werd de autoradio cd-speler. Er werd een ruit ingeslagen om in de auto te komen.


Harderwijk - verwarde vrouw aangehouden na vernielingen


Afgelopen nacht werd een 20 jarige inwoonster uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt ervan verdacht ruiten vernield te hebben. Getuigen meldden bij de politie dat een persoon ruiten aan het vernielen was in de Molenstraat. De politie trof in de Schoenmakerstraat een vrouw aan de aan het gegeven signalement voldeed. Zij gooide net op dat moment een ruit van een winkel in. Zij maakte een verwarde indruk en werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten.


Hierden - Jongens maken vuurtje


Kwam dinsdag rond 16.30 uur een melding dat door een 5-tal knapen een vuurtje was gemaakt bij de schaapskooi aan de Zuiderzeestraatweg. De eigenaar had de jongens aangehouden. De jongens hadden houtblokken bij de schaapskooi in brand gestoken. Doordat de schapen luid begonnen te blaten werd de brand opgemerkt door een buurtbewoner. Deze maakte het vuur uit en waarschuwde de eigenaar van de schaapskooi. De jongens in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar werden overgebracht naar het bureau, waar zij toegaven de brand gesticht te hebben. Ze bleken erg geschrokken van hun actie.De knapen zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden. De kinderen zijn aan hun ouders overgedragen.


Nunspeet - Bestuurster bromfiets gewond


Een 15 jarig meisje uit Harderwijk raakte dinsdagmiddag rond 14.20 uur gewond. Zij wilde op de Eperweg even de bromfiets van een vriend uitproberen. De bromfiets schoot echter vol gas weg en botste tegen een geparkeerd auto. Zij werd met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --