Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


7 april 2004


Automobiliste ziet bromfietser niet


Een 39-jarige Apeldoornse automobiliste zag dinsdag op de Deventerstraat een 17-jarige bromfietser over het hoofd en sneed hem. De vrouw reed rond 14.50 uur een inrit in en reed hierbij haar plaatsgenoot aan. De jongen botste frontaal tegen de rechter zijkant van de auto. Hij brak hierbij enkele botjes van zijn linker hand. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis. De jongen mocht na behandeling weer naar huis.


Automobilist verliest macht over het stuur


Een 30-jarige automobilist uit Epe is woensdagmorgen vroeg op de Zutphensestraat de controle over het stuur verloren. De man botste rond 03.40 tegen een vluchtheuvel, raakte vervolgens in een slip en kwam daarna op het fietspad terecht. De man liep klachten aan rug en nek op. Ambulancepersoneel stabiliseerde de man waarna de brandweer het dak van zijn auto open knipte zodat het slachtoffer stabiel uit de auto gehaald kon worden. De ambulance bracht hem daarna over naar het Lukasziekenhuis.


Politie houdt man aan, die onder invloed rijdt.


De politie heeft woensdagmorgen vroeg op de Arthurgaarde een 62-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden. De politie zag de man rond 02.00 uur met hoge snelheid over de Molenstraat rijden in de richting van De Maten. De man reed op de Matenpoort met een snelheid van 90 kilometer per uur en verloor hierbij in de bocht bijna de macht over het stuur. De politie gaf de automobilist een stopteken die hij negeerde. Op de Arthurgaarde zag de politie kans de man te laten stoppen en deze weigerde elke medewerking en gedroeg zich zeer recalcitrant. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het bureau een promillage van 1,2. Hij kreeg vier boetes, voor rijden onder invloed, rijden met te hoge snelheid, het negeren van een stopteken en voor het niet dragen van de autogordel.


Zakkenrollers slaan toe


Zakkenrollers hebben dinsdag opnieuw op twee plaatsen toegeslagen. Een 20-jarige Apeldoornse vrouw was rond 10.30 uur op de Hoofdstraat het slachtoffer van het dievengilde. Zij mist haar mobiele telefoon van het merk Samsung C100. Deze werd uit haar handtas ontvreemd. Een 36-jarige plaatsgenote werd rond 13.45 uur op het Marktplein van haar portemonnee met een bedrag aan geld beroofd.


Politie controleert de snelheid


De politie heeft dinsdagmiddag op de Jachtlaan een snelheidscontrole gehouden. Ruim 3.000 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen reden er 64 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --