Provincie Friesland

PERSBESLUITENLIJST

Vergadering van Gedeputeerde Staten,
dinsdag 6 april 2004

Mededelingen

Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 23 maart 2004 vastgesteld.

Besluitenlijst beschikbaar

GS geven opdracht voor organiseren van Energieconferentie Gedeputeerde Staten hebben besloten om op woensdag 28 april aanstaande een zogenoemde Energieconferentie te organiseren. De Novem (Nederlandse organisatie voor energie en milieu) is mede-organisator. De conferentie vindt plaats in Post-Plaza Leeuwarden. Persbericht beschikbaar

Bijdragen voor revitaliseringsplannen bedrijventerreinen Surhuisterveen en Makkum

GS dragen E 275.860 bij aan de revitalisering van bedrijventerrein "De Lauwers" in Surhuisterveen. Met de revitalisering wordt een beter gebruik gemaakt van de ruimte, wordt het terrein veiliger, worden ICT voorzieningen gerealiseerd en een vorm van parkmanagement opgezet.

GS dragen eveneens bij aan de revitalisering van bedrijventerrein "Tussen de Zijlroeden" in Makkum. Het gaat hier om een bedrag van E 73.285,-. Dit wordt ingezet voor onder andere veiliger maken van op- en afritten, het aanleggen van een glasvezelkabel en eveneens het opzetten van parkmanagement. Beide plannen hebben tot doel het behouden en aantrekken van werkgelegenheid. De totale kosten voor beide projecten zijn respectievelijk E 1.182.960,- en E 401.095,-De revitaliseringplannen worden gedekt via de regeling Revitalisering overig Fryslân 2003. Deze regeling geldt voor bedrijventerreinen buiten de kernzones.

Bydrage kulturele mediaproduksjes Nynke Laverman
It kolleezje fan DS stelt E 2500 beskikber oan Nynke Laverman foar it meitsjen fan in nije cd fan har programma Sielesâlt. Yn dat pogramma sjongt Nynke Laverman gedichten fan Slauerhoff, yn'e memmetaal oersetten. It programma wurdt spile op Oerol, yn in tal Fryske teaters, yn Amsterdam en komt ek op de lanlike tv. De jildlike stipe fan de provinsje komt út de regeling kulturele mediaproduksjes.

Bijdrage voor een Fries ICT-kantoor in Amsterdam
GS dragen E 66.020 bij aan een vaste vestiging en acquisitieruimte in Amsterdam voor leden van de ICT-vereniging Friesland. Dit 'FryslânHouse' faciliteert de bij de Friese ICT-vereniging aangesloten jonge MKB-bedrijven in het bedienen van de randstedelijke markt. Via dit kantoor kunnen de Friese ICT-bedrijven nieuwe klanten werven om de bestaansbasis van hun onderneming te verbreden. De bedrijven zelf dragen E 66.300,- bij.

Stuk beschikbaar

Bijdrage symposium 'Innovaties in de Zorg: kansen voor Noord- Nederland' GS hebben een bijdrage van E10.000,- gedaan voor het symposium 'Innovaties in de Zorg: kansen voor Noord- Nederland'. Bij dit evenement rond het thema zorginnovatie lag het accent op het leggen van verbindingen tussen zorg en economie. Deelnemers waren vertegenwoordigers uit de zorg en uit het bedrijfsleven. Doel was om gezamenlijk ideeën naar boven te halen die tot een noordelijk innovatieproject ontwikkeld kunnen worden. Van de E10.000,- subsidie komt E5000,- uit het budget SEB en E5000,- uit het Sociaal Investeringsfonds.

Meer geld voor ontwikkelen dorpshuizen
Gedeputeerde Staten (GS) zijn van plan om voor de komende beleidsperiode 2005 - 2008 4,3 miljoen euro in te zetten voor de ontwikkeling van dorpshuizen en multifunctionele centra op het platteland. Het gaat vooral om een hogere bijdrage voor dorpshuizen in dorpen tot 1500 inwoners. Maar het College wil ook jaarlijks vier dorpshuizen of multifunctionele accommodaties met een regiofunctie in kernen met tussen de 1500 en 5000 inwoners ondersteunen. Ook komen er middelen voor netwerkvorming, kennisuitwisseling, procesbegeleiding en ondersteuning van vrijwilligers. Persbericht beschikbaar
Stukken beschikbaar


---- --