Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Galileo kiest de op Siebel CRM OnDemand
gebaseerde Contact Central OnDemand-oplossing
van British Telecom

Eerste gezamenlijke Europese klant gebruikt hosted CRM om netwerk van reisagenten
in Europa, Azië en Australië te bedienen

SAN MATEO, Calif. - 7 april - Het wereldwijd opererende reserveringssysteem Galileo heeft besloten gebruik te gaan maken van Contact Central OnDemand van British Telecom (BT). Dit is BT's hosted CRM-dienstverlening die is gebaseerd op Siebel CRM OnDemand van Siebel Systems. Galileo zal de nieuwe, op webtechnologie en tegen een vaste prijs beschikbare dienst toepassen voor meer dan driehonderd medewerkers in tien landen in Europa, Azië en Australië. Doel is de effectiviteit van de verkoop, marketing en serviceverlening verder te verbeteren, terwijl tegelijkertijd de omzet en winst groeit. Galileo verwacht dat dankzij het gebruik van hosted CRM het percentage prospects dat daadwerkelijk klant wordt de komende twaalf maanden met meer dan 20 procent zal toenemen.

"BT Contact Central OnDemand biedt Galileo een online en kosteneffectieve methode om tot een nadrukkelijker contact met onze klanten te komen", zegt Elizabeth Harraway, vice president marketing EMEA, Asia and Australasia van Galileo. "Wij willen een enterprise CRM-oplossing maar dan zonder de daarbij behorende initiële kosten. Bovendien hebben we behoefte aan een aanpak die door onze medewerkers snel en goedkoop in gebruik kan worden genomen. Het model van Siebel Systems en BT komt neer op 'pay as you go'. Het biedt ons bij het automatiseren van onze verkoop-, service- en marketingprocessen veel flexibiliteit, zodat onze medewerkers zich volledig kunnen concentreren op hun primaire verantwoordelijkheid: onze klanten. Het gebruik van deze oplossing stelt ons in staat om meer 'sales leads' te genereren, terwijl we tevens het kwalificeren en beheren van deze leads kunnen verbeteren. Het betekent bovendien dat wij beter dan voorheen voorspellingen kunnen maken, de verkoopcycli kunnen inkorten en - het belangrijkste punt wat ons betreft
- een betere service aan onze klanten kunnen bieden."

Galileo biedt wereldwijd circa 43.000 reisbureaus informatie over beschikbaarheid, prijzen en reseveringsmogelijkheden van reizen. Het bedrijf beschikt over informatie van 480 luchtvaartmaatschappijen, 26 autoverhuurbedrijven, 56.000 hotels, 430 touroperators en alle belangrijke aanbieders van cruiseschepen. Tot nu toe vertrouwde het bedrijf voor het beheren van de relaties met klanten en toeleveranciers op tal van los van elkaar functionerende informatiesystemen. De verkoop-, marketing- en serviceprocessen waren gebaseerd op meerdere systemen, waardoor klanteninformatie vaak lastig te vinden en te beheren was.

BT Contact Central OnDemand is gebaseerd op Siebel CRM OnDemand. Deze oplossing zal gebruikt worden door meer dan 300 verkoop-, marketing- en servicemedewerkers van Galileo in tien landen in Europa, Azië en Australië. Doel is dat zij in iedere fase van de verkoopcyclus op effectieve wijze kunnen werken, van het eerste contact en het onderkennen van verkoopkansen tot het voorspellen van de verkopen en het beheer van accounts. Gebruikers kunnen hierbij gebruik maken van de 'best practices' die in Siebel's hosted CRM-oplossing zijn ingebouwd voor het analyseren van klanteninformatie, het op effectieve wijze toewijzen van mensen en middelen en het structureel maximaliseren van de verkopen.

Niet alleen zal Galileo profiteren van een betere coördinatie op het gebied van verkoop, maar ook zal het bedrijf een betere serviceverlening aan klanten kunnen aanbieden. Bedrijfsbrede toegang tot actuele en gedetailleerde klanteninformatie maakt het voor Galileo mogelijk om sneller en efficiënter te reageren op verzoeken om informatie of verkoopkansen. Bovendien is de oplossing standaard voorzien van marketingfaciliteiten die Galileo inzicht geven in klanten zodat marketingcampagnes effectiever kunnen worden uitgevoerd en bovendien aan de klant kunnen worden aangeboden via het communicatiekanaal waarvoor deze een voorkeur heeft.

Galileo, een dochteronderneming van Cedant, verwacht dat de flexibele en kosteneffectieve oplossing van Siebel Systems en BT het bedrijf in staat zal stellen om de tijd die verkopers aan klanten besteden binnen twaalf maanden met 25 procent te laten toenemen. Het concern is van mening dat eind van dit jaar complete en accurate verkoopinformatie beschikbaar zal zijn, zodat het bedrijf verkoopkansen over landsgrenzen heen en met zusterbedrijven kan delen. Een betere prioriteitsstelling en opvolging van sales leads zal naar verwachting medio dit jaar reeds leiden tot een verbetering van de conversie van prospects naar klanten met 20 procent. Tenslotte zullen de voorzieningen die het mogelijk maken om de resultaten van marketingcampagnes goed te meten, leiden tot een betere afstemming op specifieke doelgroepen, zowel wat betreft content als waar het om het gebruikte communicatiekanaal gaat. Deze mogelijkheden om maatwerk aan klanten aan te bieden, zal reeds eind 2004 leiden tot een significante verbetering van de return on investment van de marketinguitgaven.

Over BT Contact Central OnDemand
De nieuwe BT Contact Central OnDemand-dienstverlening stelt kleine en middelgrote organisaties of divisies van grote ondernemingen in staat om de verkoop-, marketing- en klantenserviceprocessen te organiseren, te beheren en te stroomlijnen door middel van een hosted oplossing. Het kan gebruikt worden als een stand-alone oplossing, maar kan ook geïntegreerd worden met bij de gebruiker 'on site' geïmplementeerde Siebel-oplossingen. Dit geeft gebruikers de vrijheid om hun CRM-systeem als een gehoste oplossing te gebruiken, 'on site' of als een combinatie van beide. Meer informatie is te vinden op www.contactcentral.com .

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 3.500 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl .

© 1990-2004 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Marketing Director Northern-Europe
Siebel Systems
Telefon: 020-5401000