Politie Groningen

Persberichten woensdag 7 april 2004

Provincie Groningen 07-04-2004 -

Groningen: automobilist rijdt door na aanrijding
Een 39-jarige automobilist uit Groningen werd dinsdagavond aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding met een 20-jarige fietser in de Spieghelstraat. De fietser werd op de kruising van de PC Hooftlaan en Spieghelstraat en raakte gewond aan zijn knie. Een getuige had het kenteken van de doorgereden auto genoteerd. Bij zijn woning kon de automobilist worden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring werd de man weer op vrije voeten gezet. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: politieauto aangereden voor zebrapad
Een politieauto werd dinsdagmiddag aangereden op de Bedumerweg door een 43-jarige automobiliste uit Uithuizen. De agenten stopten voor een voetganger die bij het zebrapad overstak. De politiewagen werd van achteren aangereden en beide agenten werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Er werd een ongevalregistratie opgemaakt.

Groningen: kleine hennepplantage
Agenten namen dinsdagmiddag met een woningbouwvereniging een kijkje in een woning aan de Surinamestraat vanwege aanhoudende geluidsoverlast. In de woning bleek een dompelpomp van een plantage het lawaai te veroorzaken. Er werden 128 planten in beslag genomen en de toebehoren werden ter vernietiging afgevoerd. De huurder van de woning zal worden gehoord over de plantage.

Groningen: auto zonder remmen
Bij de verkeerslichten van de Beneluxweg met de Kluiverboom werd een stilstaande 21-jarige automobiliste uit Groningen aangereden door een 37-jarige automobilist uit Groningen. De vrouw liep letsel op aan haar bovenlichaam en werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De auto van de 37-jarige Stadjer bleek te rijden zonder functionerende remmen. Het voertuig is voor nader technisch onderzoek naar een politiebureau gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: man leurt met gestolen dekbed
Agenten zagen dinsdagmiddag een 37-jarige man uit Groningen langs de deuren (ramen) gaan in de Nieuwstad met een dekbed in verpakking. Bij controle gaf de man toe het dekbed op de markt te hebben gestolen en die probeerde te verkopen. Op het bureau bleek dat de man nog zeven weken achter de tralies moest zitten en hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: glazenwasser zakt door rooster
Een 26-jarige glazenwasser uit Groningen kwam dinsdagochtend in een souterrain van een laboratorium aan de Antonius Deusinglaan nadat hij door een rooster was gezakt. Het slachtoffer stapte samen met een collega op het rooster die het begaf. De man werd met bekken- en rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie is ingelicht over het ongeval.

Groningen: man (31) aangehouden voor mishandeling huisgenote De politie hield dinsdagochtend in een woning aan de Billitonstraat een 31-jarige man aan voor mishandeling van een 55-jarige huisgenote. De vrouw verklaarde mishandeld te zijn door de onder invloed zijnde man. Met de nodige moeite omdat de verdachte zich sterk verzette kon hij worden aangehouden. Ook tijdens het transport spuugde de arrestant en schopte hij om zich heen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Veendam: gewonde bij ongeval met kart
Een 14-jarige jongen uit Veendam is dinsdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval met een kart. De knaap was tijdens een open avond op de afdeling voertuigen van een school aan de J.G Pinksterstraat bezig met het sleutelen aan een kart. Buiten de school probeerden hij en een aantal medeleerlingen de motor van de kart aan de praat te krijgen. Het slachtoffer stuurde daarbij en werd door medeleerlingen aangeduwd. Het voertuigje startte waarop de verantwoordelijke docent de knapen sommeerde de kart terug te brengen in de school. Het slachtoffer negeerde die opdracht echter en reed de Pinksterstraat in, in de richting van het Museumplein. Daar botste de knaap met volle snelheid tegen een aantal pallets met stenen. De jongen liep aanzienlijke verwondingen aan het hoofd en ernstig beenletsel op. Hij is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De geschokte medeleerlingen zijn in de school opgevangen. De politie stelt een onderzoek ik naar de toedracht van het ongeval.

Oude Pekela: dronken vrouw botst tegen boom
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond aan de Gelmswijk in Oude Pekela een 50-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw reed vanaf een landbouwontsluitingsweg de Gelmswijk op en miste een bocht. Ze reed in de bocht rechtdoor en botste tegen een boom. De vrouw die in zwaar beschonken toestand verkeerde raakte niet gewond en werd door de politie meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 3.0 promille alcohol gemeten. De vrouw was te dronken om ook nog de tweede verplichte ademtest te doen. Daarom is van haar, ter vaststelling van het
bloedalcoholgehalte, een bloedproef genomen. De vrouw is na verhoor heengezonden. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Ter Apelkanaal: ernstig gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Schaalbergerweg in Ter Apel is dinsdagavond een 23-jarige man uit Bourtange ernstig gewond geraakt. De man reed naar verklaring van getuigen met hoge snelheid in de richting van de Voorbeetserweg. In een bocht verloor hij de controle over zijn auto en reed rechtdoor. Vervolgens botste hij tegen een boom. De bestuurder, die alleen in de wagen zat, raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. De man is met ernstige verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een berger weg getakeld.

Hoogezand: verdachte inbraak aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand een 26-jarige man uit Froombosch aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Van Linschotenstraat in Hoogezand. Getuigen merkten de inbrekersop en zagen ze net voor de komst van de politie wegrijden in een auto. Agenten troffen de auto aan in de Pieter Langendijkstraat. Bij de auto werd de verdachte aangetroffen. Hij is meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek. Uit de woning werden een GSM-telefoon en een computerscherm gestolen. Deze spullen zijn niet bij de verdachte aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: man dreigt met mes
De politie heeft dinsdagmorgen een 42-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging. Kort voor zijn aanhouding stal de verdachte een fiets bij een bank in Delfzijl. De eigenaar van de fiets, die in de bank was, zag de verdachte wegrijden en ging hem achterna. Hij wist de dief te achterhalen en trok hem van de fiets. Beide mannen kwamen daarbij te vallen. De dief verontschuldigde zich en gaf de fiets terug. Die bleek echter beschadigd en de eigenaar wilde de zaak bij de politie regelen. Daarvoor liepen beide mannen in de richting van het politiebureau. Plotseling echter trok de verdachte een mes en maakte daarmee stekende bewegingen in de richting van de eigenaar. Die vluchtte richting politiebureau, achtervolgd door de verdachte. Toen die in de gaten kreeg het slachtoffer naar het politiebureau rende verdween hij. Kort daarop kon hij door de politie op basis van het signalement aan Kuilsburg worden aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwe Pekela: inbreker aangehouden
In zijn woning in Nieuwe Pekela heeft de politie dinsdagmorgen een 25-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in de woning van een 65-jarige vrouw, aan de Harm Heijeslaan in Nieuwe Pekela. De verdachte werd in de woning overlopen door de bewoonster. Hij vluchtte en werd door de gewaarschuwde politie aangehouden in zijn eigen huis. Uit de woning van de vrouw, waarvan de achterdeur werd opengebroken, wordt niets vermist. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij ontkent te hebben ingebroken.

Hoogezand: bedreiging
Een 17-jarige jongeman uit Hoogezand is dinsdagmiddag door de politie aangehouden bij zijn ouderlijke woning aan de Neptunus in Hoogezand. De jongen onttrok zich met zijn brommer aan een politiecontrole waarna agenten de brommer bij de woning van de knaap aantroffen. De politie nam de brommer mee en werd daarbij gehinderd door de verdachte. Hij trok de deur van de politiebus op en spuugde op de auto. Kort daarop kwam de verdachte, met in zijn bezit een stuk van een stoeptegel, bij het politiebureau aan de Beukenlaan. Toen hij op zijn gedrag werd aangesproken maakte hij een gooibeweging met het stuk steen vlak boven het hoofd van één van de agenten. Daarop vluchtte de verdachte achtervolgde door agenten. Die kregen hulp van een passerende automobilist die stopte, de verdachte tegenhield en hem aan de politie overdroeg. De verdachte bleef daarbij de politiemensen bedreigen en beledigen. In een politieauto spuugde hij naar de agenten. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Snelheidscontroles: DINSDAG
Niezijl: Rijksstraatweg (N355) Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 75 voertuigen, aantal overtredingen: geen, hoogst gemeten snelheid: geen
Warffum: Juffer Marthastraat (N363) Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 390 voertuigen, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 71 km.

Uithuizen: Provinciale Weg N363
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 250 voertuigen, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 80 km.

Gordelcontroles: DINSDAG
Leek: Lindensteinlaan Gecontroleerd: 60 autos, aantal overtredingen: 2.
Marum: Hoornweg Gecontroleerd: 176 autos, aantal overtredingen: 4.