GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie 7 april 2004 14:26
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vragen van Marijke Vos over betrokkenheid van de echtgenoot van mw. Peijs bij de bouwfraude

( 7 april 2004)

Kamervraag
Vragen van lid M. Vos (GL) aan de minister-president en de minister van Verkeer en Waterstaat 7 april 2004


1) Is het juist dat de echtgenoot van de minister van Verkeer en Waterstaat zijn commissariaat bij de BAM-groep heeft opgegeven bij de benoeming van mevrouw Peijs tot minister in 2003, teneinde elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen?


2) Bent u op de hoogte van de betrokkenheid van de echtgenoot van de minister van Verkeer en Waterstaat in het verleden bij de 'bouwfraude', waaronder aanwezigheid bij vooroverleg ter verdeling van de markt en voorkoming van concurrentie?


3) Was u van deze feiten op de hoogte bij de gesprekken die u hebt gevoerd ter voorbereiding van de vorming van het kabinet? Heeft de minister van Verkeer en Waterstaat deze informatie verschaft? Wat wist u precies?


4) Indien u deze informatie toen reeds bezat, achtte u toen een mogelijke schijn van belangenverstrengeling aan de orde, gezien de vereiste aanpak van de bouwfraude en het verleden van de echtgenoot van de minister van Verkeer en Waterstaat?


5) Zijn er sindsdien nieuwe feiten gebleken, bijvoorbeeld nu door de stukken van de Europese Commissie en het Europese Hof van Justitie, zo ja welke? Hoe beoordeelt u dit?


6) Heeft de echtgenoot van de minister al zijn bouwgerelateerde commissariaten en adviesfuncties opgegeven bij de benoeming van mw. Peijs tot minister? Zo nee, welke commissariaten en adviesfuncties bezit de echtgenoot van de minister op dit moment? Acht u op dit moment een mogelijke schijn van belangenverstrengeling aan de orde? Zo nee, waarom niet?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -