De Unie


Reisbranche - CAO-voorstellen

7 april 2004 - Na 2 pré-CAO overleggen vond op woensdag 24 maart 2004 de eerst ronde van de onderhandelingen over de nieuwe CAO voor de Reisbranche plaats. Het overleg is gebruikt om partijen de gelegenheid te geven hun voorstellen toe te lichten.

Standpunt werkgevers
Zoals al verwacht is het voor de werkgevers belangrijkste punt: Werken als er werk is: maatwerk in werktijden en roosters. In dit kader stellende werkgevers het volgende voor.

Om arbeidsplaatsen van werknemers te laten renderen en lonen te kunnen betalen, moet men ingezet kunnen worden volgens de werkgevers, op de momenten dat de klanten daarom vragen.
Dit betekent concreet dat men de werktijden, roosters en toeslagen wenst te wijzigen.

De werkgevers willen de mogelijkheid hebben de medewerkers 10 uur per dag te laten werken, gemiddeld 50 uur per week, afschaffing van de toeslag van 75% voor het werken op zondag, zondag moet een normale werkdag worden. Het maximaal een week van tevoren kunnen wijzigen van roosters c.q. overeengekomen werktijden en de werktijd door de week kunnen variëren, afhankelijk van het klanten aanbod.

Standpunt De Unie
Zoals u zult begrijpen zijn deze voorstellen een verslechtering van de rechtspositie van de medewerkers in de reisbranche. Tevens wensen de werkgevers te komen tot kostendeling van de kosten van het ziekteverzuim. Dit komt erop neer dat zij in het eerste arbeidsongeschiktheids jaar het loon niet meer wensen aan te vullen tot 100% maar tot 80%.
Het zal u duidelijk zijn dat De Unie deze voorstellen onaanvaardbaar vindt.

De voorstellen van De Unie en de andere vakorganisaties zijn gematigd. Er is rekening gehouden met de bedrijfseconomische omstandigheden in de reissector.

Doch de verslechteringen zoals de werkgevers concreet hebben neergelegd gaan erg ver. Wij hebben geen aanwijzingen dat de voorstellen omtrent arbeidstijden de reisbranche uit het slop gaat trekken. Om op basis van de voorstellen die er nu liggen tot overeenstemming te komen met de werkgevers zal niet meevallen.

Hoe nu verder?
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in het onderhandelingsproces. De volgende onderhandelingen zullen op 13 april 2004 plaatsvinden.

Inge de Vries
Bestuurder

woensdag, 7 april 2004