Universiteit Maastricht

7 april 2004

Bijna tien miljoen euro beschikbaar voor tUL
Provincie en UM tekenen subsidieovereenkomst

Gedeputeerde drs. M. Eurlings van de Provincie Limburg en bestuursvoorzitter dr.ir. J. Ritzen van de Universiteit Maastricht (UM) ondertekenen woensdag 7 april een overeenkomst over de toekenning van 5 miljoen voor onderzoek op het gebied van de Life Sciences. Met de overeenkomst wordt uitvoering gegeven aan het besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg van 22 juli 2003 om een impulsfinanciering beschikbaar te stellen voor onderzoek in de Life Sciences in het kader van de transnationale Universiteit Limburg (tUL). Naast de 5 miljoen is een bijdrage toegekend voor investeringskosten in gebouwen. In totaliteit investeert de Provincie Limburg in de periode 2002-2009 9,5 miljoen in de tUL.

Life Sciences en ook ICT zijn perspectiefrijke sectoren voor de Limburgse economie. Door zich daarop te richten levert de tUL een belangrijke bijdrage aan de versterking van de regionale kennisinfrastructuur en de verbetering van het vestigingsklimaat voor hoogwaardige bedrijvigheid en werkgelegenheid. Ook kan de Life Sciences een belangrijke meerwaarde hebben voor het welzijn van de Limburgse burger.

In de uitvoeringsovereenkomst is een aantal resulaten en inspanningsverplichtingen opgenomen waarin de UM/tUL in de komende periode in relatie tot de verstrekte subsidie uitvoering moet geven. Het onderwijs en onderzoek in de tUL, een samenwerkingsverband van de UM met het LUC in Hasselt/Diepenbeek, zal de komende jaren in Limburg leiden tot nieuwe bedrijven, patenten, wetenschappelijke publicaties en kenniswerkers die beschikbaar komen voor de arbeidsmarkt. De UM/tUL levert daarmee een actieve bijdrage leveren aan de uitvoering van het actieprogramma Technologische Topregio" als speerpunt van provinciaal beleid binnen het thema Ondernemend Limburg.