Politie Amsterdam-Amstelland

Alcomobilist blijkt in bezit vuurwapen

7-4-2004. Dinsdagmiddag even voor zes uur werd een 31-jarige alcomobilist aangehouden bij een tankstation aan de Spaardammerdijk. De man wekte de indruk alcohol genuttigd te hebben. Hij wilde echter nergens aan meewerken. Toen hij de auto uitstapte, probeerde hij een vuurwapen uit zijn broeksband te trekken. Hierop trokken de politieambtenaren hun dienstwapen en ontwapenden de man. Omdat de man zich bleef verzetten moest pepperspray gebruikt worden om hem te kalmeren. Eenmaal op het politiebureau weigerde de man een ademanalyse. Verder onderzoek wees uit dat hij geen rijbewijs had en ook nog te boek stond als ongewenste vreemdeling.
---

Autokraker aangehouden dankzij getuige

7-4-2004. Dinsdagavond rond half tien werd een 42-jarige man op Haag en Veld aangehouden vanwege diefstal uit een auto. Een oplettende getuige bracht de politie op het spoor van de autokraker. De verdachte had een autoradio uit een van de gekraakte auto?s bij zich. Tijdens zijn aanhouding werd pepperspray gebruikt. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

---

Beloning in zaak Brielsman
7-4-2004. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van e. 20.000,-uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak Brielsman.

De 71-jarige mevrouw Brielsman werd op maandagmiddag 15 maart dood aangetroffen in haar woning op Bovenover in Amsterdam. Tijdens het rechercheonderzoek naar haar gewelddadige dood werd duidelijk dat ze die ochtend gewinkeld had bij de C-1000 op het Buikslotermeerplein. Tevens bleek dat er diezelfde ochtend, nadat ze had gewinkeld, meerdere pogingen werden gedaan geld uit de muur te halen met de uit haar woning verdwenen pinpas. Dit gebeurde bij een giromaat bij het postkantoor op het Buikslotermeerplein. Het rechercheteam wist camerabeelden te achterhalen van de man die de pinpas hoogstwaarschijnlijk heeft gebruikt.

De opnamen zijn vorige week getoond in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH. Dit leverde vier tips op die nog worden onderzocht. Woensdagavond besteedt Ter Plaatse nogmaals aandacht aan de zaak.

---

Carjackers komen niet ver

7-4-2004. Dinsdagavond rond tien uur vond een carjacking plaats bij een onbemand tankstation aan Langsom.

Een automobilist die aan het tanken was, werd plotseling benaderd door een man met een vuurwapen. Hij moest onmiddellijk weggaan bij de auto en kreeg een klap. Zijn vriendin, die nog in de auto zat, werd door een tweede dader uit de wagen getrokken. Beide overvallers reden vervolgens weg in de buitgemaakte auto. Omdat er snel contact met de politie werd opgenomen, kreeg een surveillanceauto zicht op de gestolen auto. Op de Sloterweg, ter hoogte van de wielerbaan, renden de overvallers uit de auto en verdwenen uit beeld. Een uitgebreide zoekactie leverde niets op. Het motief voor de carjacking is vooralsnog onduidelijk.