Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 06 april 2004 (voorstellen zijn besproken op 30 maart 2004 )
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER Onderwerp Besluit
Maartcirculaire 2004.
Wij hebben informatie ontvangen over de algemene uitkering uit het Gemeentefonds betreffende met name de nacalculatie 2003 en uitkering behoedzaamheidreserve Het blijkt dat de gemeente in 2004 127.000,- minder ontvangt dan begroot.
De maartcirculaire v.k.a. en de financiële gevolgen meenemen in de voorjaarsnota.
Voortbestaan van de Woonadviescommissie.
Drie van de vijf leden van de Woonadviescommissie (WAC) zullen eind van dit jaar stoppen met de werkzaamheden van de WAC. Er dient een besluit te worden genomen over het voortbestaan van de WAC.

Het college hecht nu voor de toekomst belang aan het bestaan van de WAC en gaat over tot werving van drie nieuwe leden.

Verzoek van de heer van der P. en mevrouw van V.. De heer van der P. en mevrouw van V. verzoeken u te overwegen het bestemmingsplan aan te passen, zodat zij op hun perceel een woning kunnen bouwen.
1. Verzoek afwijzen.

2. Ter kennisneming voorleggen aan commissie WRM.

Vergroten woning aan de Gorhaak.
Wij hebben een principe verzoek ontvangen voor het vergroten van een woning aan de Gorhaak. Met uitzondering van de dakkapel kan er medewerking worden verleend aan het plan. Over de dakkapel dient een besluit te worden genomen.
Gelet op het specifieke geval medewerking verlenen aan de voorgestelde dakkapel.

Bekostigingsbesluit riolering buitengebied (Eempolder) inclusief terrein De Lieberg.
Voor het kunnen verhalen van een gedeelte van de aanlegkosten van de aan te leggen riolering in het buitengebied (Eempolder) is het noodzakelijk dat de raad een bekostigingsbesluit neemt, overeenkomstig de projecten "Heidehoek" en "Eemnes West". Verder moet de hoogte van de eigen bijdrage voor woningen, alsmede voor bedrijven worden vastgesteld.

* De raad voorstellen een bekostigingsbesluit te nemen voor de dit jaar aan te leggen riolering buitengebied (Eempolder).
* Raad voorstellen de hoogte van de eigen bijdrage voor woningen vast te stellen op 3.060,- per aansluiting.
* Raad voorstellen tot het invoeren van een hogere eigen bijdrage voor bedrijven, op basis van variant 3, naar rato van het waterverbruik.
PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS Windenergie.
Nadere informatie van projectontwikkelaar op eigen initiatief.
* Voor kennisgeving aannemen.

* Voor kennisgeving naar raad

Open Monumentendag 2004 in Eemnes.
Op 11 september 2004 vindt weer de landelijke Open Monumentendag plaats. Het thema dit jaar is 'Merck toch hoe sterck, monumenten van verdediging'.
Hoewel het thema minder passend is, acht het college het van belang ruim in te zetten op de organisatie van de Open Monumentendag 2004.