Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 7 april 2004[pic]woensdag 7 april 2004     
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Man aangehouden voor mishandeling

Gisteravond is op de Daalseweg een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht een 42-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 42-jarige man is met een hoofdwond naar het Radboudziekenhuis gebracht.


Aanrijding met letsel

Bij een aanrijding gistermiddag rond 14.45 uur op de Waalbrug is een 17-jarige snorfietser uit Gendt gewond geraakt. Hij reed over het fietspad op de Waalbrug komende uit Nijmegen en gaande in de richting van de Bemmelsedijk. Bij het passeren van een fietser, een 16-jarige jongen uit Slijk Ewijk, hield de snorfietser te weinig afstand waardoor hij met de fetser in aanraking kwam. De jongen uit Gendt raakte ten val en is met een hoofdwond overgebracht naar het CWZ.

District Tweestromenland
Druten - Hennepkwekerij aangetroffen

Tijdens renovatiewerkzaamheden aan woningen aan de Citatiestraat in Druten werd gisteren door medewerkers van de woningstichting in één woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De medewerker waarschuwden de politie. In de woning werden in een slaapkamer en op de zolder in totaal 422 planten aangetroffen. De planten en de aanwezige groeilampen werden in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groesbeek - Onderzoek naar schietpartij duurt voort

In het onderzoek naar de schietpartij die op 27 maart plaats vond op de St. Antoniusweg in Groesbeek zitten momenteel nog twee verdachten vast. Het betreft Groesbekers van 31 en 33 jaar oud. Beiden zijn in bewaring gesteld. De overige verdachten, Groesbekers van 33 en van 44 jaar oud, zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Zij zijn nog wel verdachten. De politie is momenteel nog op zoek naar de vuurwapens die bij de schietpartij zijn gebruikt. Omtrent de oorzaak van de ruzie die aan de schietpartij vooraf ging lopen de verklaringen van de verdachten uiteen. De politie doet daar nog onderzoek naar. Bij de schietpartij, die 's morgens om 09.00 uur plaats vond, raakten twee van de vier verdachten gewond.

(voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Ben van Ingen Schenau tel. 06-51592422)

District De Waarden

Zaltbommel - Verkeerscontrole

Door het team van de politie Zaltbommel is gistermiddag en -avond op diverse plaatsen in Zaltbommel een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 87 processen-verbaal uitgeschreven. Daarvan:
- 38 voor het niet dragen autogordel
- 30 voor het overschrijden van de maximumsnelheid
- 6 voor een opgevoerde bromfiets
- 5 voor het voeren van onjuiste verlichting (mistlampen)
- 2 voor het niet-handsfree bellen.
Van drie van de snelheidsovertreders werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u overschreden.

Tiel - Woninginbraak

Gistermiddag is ingebroken in een woning aan de Rijswijklaan. Via het forceren van een deur is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden naast een geldbedrag een videocamera, tas, sierraden en vier blikjes bier weggenomen. De 52-jarige eigenaar deed aangifte.


Culemborg - Woninginbraken

1. Dinsdagmorgen is ingebroken in een woning aan de H.P. Vermeulenstraat. De achterdeur van de woning was open gebroken. De 42-jarige bewoonster mist geld en een mobiele telefoon.
2. Afgelopen nacht vonden in Culemborg drie woninginbraken plaats. Bij woningen in de Dahliastraat, de Goudsbloemstraat en de Zonnebloemstraat werd via een bovenlicht aan de achterzijde van de woning ingebroken. In alle gevallen werden geld en mobiele telefoons gestolen. Bij één van de inbraken verdween eveneens een fiets.

Blik op veilig

Snelheidscontroles op dinsdag 6 april

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Beek      Nieuwe       13.40 -     80     1700 92   124   
          Rijksweg     15.35 uur                          
Heilig    Nijmeegsebaan13.40 -     50     453  15   72    
Landsticht             14.15 uur                          
ing                                                       
---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39