Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Benoeming door gedeputeerde staten

Dr. J. M. Roebroek voorzitter Kenniscentrum Ouderen

De heer dr. J.M. Roebroek is door de provincie Noord-Brabant benoemd tot onafhankelijk voorzitter van het Brabants Kenniscentrum Ouderen. De benoeming geldt in principe voor een periode van 3 jaar.

Tot de oprichting van het Kenniscentrum Ouderen heeft de provincie in januari 2004 besloten.
De heer Roebroek studeerde politieke wetenschappen en promoveerde in 1993. Hij is onder meer voorzitter van het bestuur van de stichting Popcluster (013) en voorzitter van de universiteitsraad van de Universiteit van Tilburg.
Daarnaast heeft hij zijn eigen consultancybureau en is hij beeldend kunstenaar en filmmaker.

Aan de verdere invulling van het bestuur van het Kenniscentrum Ouderen wordt nu gewerkt. Hierin komen vertegenwoordigers van de Brabantse ouderenorganisaties en welzijnsorganisaties voor ouderen, een vertegenwoordiger van de allochtone bevolkingsgroepen, de sector wonen/zorg/welzijn en de gemeenten.

Het Kenniscentrum gaat zich bezighouden met onderzoek naar de vragen van ouderen. Hierin zorgt het Kenniscentrum voor afstemming tussen wetenschap en praktijk. Jaarlijks zal een strategisch rapport worden geproduceerd waarin wordt aangegeven hoe de provincie op de vragen van ouderen moet reageren.




Provincie Noord-Brabant