Politie Friesland

Politieberichten van 7 april 07.00 t/m 13.00 uur

Fryslân 07-04-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur bellen met Bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Drachten: aanhouding verdachte
Woensdag hield de politie om 03.35 uur een verdachte aan terzake poging inbraak in een woning aan de Handwerkerszijde. Een man (personalia onbekend) werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Hier weigerde de man zijn medewerking te verlenen en wilde zijn identiteit niet bekend maken. Aanleiding voor de aanhouding was een melding van een inbraak in een school aan de Handwerkerszijde. Surveillerende agenten konden daar geen bijzonderheden ontdekken. Wel werd hun aandacht getrokken door gekraak bij een woning. Vervolgens zagen ze een man snel wegrennen. Omdat er een goed signalement van deze verdachte bekend was, kon de man even later aangehouden worden. De politie stelt een onderzoek in.

Haulerwijk: inbraak winkel
Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 08.00 uur werd ingebroken in een winkel aan de Leeksterweg. Men kwam het pand binnen door een bovenlicht te forceren. Er zijn twee ruimtes doorzocht maar er is niets weggenomen. Een 34-jarige inwoner van Haulerwijk deed aangifte.

Frieschepalen: fietsster gewond door aanrijding
Dinsdag raakte om 17.10 uur een meisje gewond aan de Kromhoek tijdens een aanrijding tussen een personenauto en een fiets. Het 12-jarige slachtoffer uit Frieschepalen liep knieletsel op. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten gebracht en na een medisch onderzoek weer uit het ziekenhuis ontslagen. Het ongeval ontstond op de Kromhoek toen de fietsster de weg overstak om richting Siegerswoude verder te gaan. Ze merkte de auto niet op die richting Frieschepalen op een voorrangsweg reed. De automobilist (personalia onbekend) remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster botste met haar fiets tegen de voorzijde van de personenauto en viel.

Drachten: twee verdachten aangehouden
Dinsdagavond werden om 19.40 uur twee verdachten aangehouden na een insluiping in een bedrijfspand aan de Lavendelheide. Ze waren het pand via een uitzetraampje binnengedrongen. Een 28-jarige inwoner van Utrecht en een 25-jarige inwoner van Nieuwegein werden door schoonmaaksters in het pand ontdekt. De verdachten liepen daarna naar buiten en renden weg. De verdachten werden even later in een doodlopende straat aangehouden, in de omgeving van Ureterpvallaat. De aanhouding werd in samenwerking met toezichthouders uitgevoerd. De verdachten werden naar het bureau gebracht. Hier werden ze verhoord en daarna ingesloten. Er moeten nog enkele betrokken verhoord worden. De politie stelt een onderzoek in.