|Persbericht                                                             |
7 april 2004

Amerikaanse procespraktijk Lovells breidt verder uit

Het internationale advocatenkantoor Lovells breidt zijn praktijk voor geschillenbeslechting in de VS verder uit met de toetreding van Joe Cyr, die als partner werkzaam zal zijn vanuit het kantoor van Lovells in New York. Cyr, voorheen werkzaam bij Clifford Chance, is een vooraanstaande advocaat, die internationaal werkzaam is op het gebied van geschillenbeslechting. Na de recente, snelle groei zowel in Chicago als in New York heeft Lovells momenteel meer dan 40 advocaten in de VS die zich bezighouden met geschillenbeslechting.

Joe Cyr is een gerenommeerde advocaat die meer dan 20 jaar ervaring heeft met het voeren van gerechtelijke procedures in eerste aanleg en in hoger beroep. Hij heeft uitgebreide ervaring met alle fases van commerciële geschillenbeslechting en arbitrage en heeft vele multinationale ondernemingen en financiële instellingen geadviseerd, met name bij geschillen met een internationale component. Hij beschikt onder andere over een ruime ervaring op het gebied van de advisering van grote financiële instellingen in complexe financiële geschillen, waaronder de verdediging bij effectengeschillen en groepsgedingen.

Met meer dan 150 partners en 300 gekwalificeerde juridische medewerkers verspreid over 27 vestigingen, is Lovells marktleider op het gebied van internationale geschillenbeslechting. In meer dan 100 landen heeft Lovells ervaring met geschillenbeslechting en is betrokken bij een groot aantal in het oog lopende zaken, waaronder het thans actuele baanbrekende geschil namens de curatoren van BCCI versus de Bank of England.

Lovells' praktijk voor geschillenbeslechting in de VS heeft niet alleen deskundige advisering te bieden op het gebied van algemene internationale commerciële geschillen, maar ook op het gebied van bancaire en andere financiële geschillen; verzekering en herverzekering, fraude en het opsporen van activa alsook binnenlandse en grensoverschrijdende faillissementsgeschillen. Lovells werkt daarbij nauw samen met collega's in de rest van de internationale praktijk voor geschillenbeslechting, met name met diegenen die verbonden zijn aan de kantoren in Londen, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Azië.

Patrick Sherrington, hoofd van de internationale praktijk voor geschillenbeslechting van Lovells, zei:

"De VS zijn van groot belang voor ons wereldwijde klantenbestand en dus ook voor Lovells. In de afgelopen negen jaar hebben we in de VS een team van wereldklasse geformeerd op het gebied van geschillenbeslechting, dat zich bezig houdt met belangrijke geschillen en arbitragezaken op verschillende specialistische terreinen. Onze ambities reiken verder en Joe is de perfecte keuze voor onze groeiende praktijk in de VS. Hij is een gerenommeerde procesadvocaat met de juiste deskundigheid, uitmuntende vaardigheden en een uitstekend beoordelingsvermogen en bovendien is hij een teamspeler bij uitstek. We zijn echt ingenomen met het feit dat hij onze gelederen komt versterken."

Joe McCullough, de regional managing partner van Lovells in de VS, voegde daaraan toe:

"De benoeming van Joe maakt opnieuw duidelijk hoeveel belang wij hechten aan de uitbreiding van onze praktijk in de VS. Deze praktijk is in de afgelopen twee jaar met meer dan 60% gegroeid, dankzij een goed doordachte combinatie van extern talent en interne promotie van uitstekende advocaten.

We krijgen er echter niet zomaar een partner bij: de toetreding van Joe heeft een bredere betekenis. De uitbreiding van onze praktijk voor geschillenbeslechting is een strategische prioriteit, die gericht is op het over de gehele wereld op uitstekende wijze vertegenwoordigen van onze klanten in de VS. Amerika is de meest toonaangevende markt ter wereld op het gebied van geschillen en de geschillen hebben hier een hoge inzet en zijn omvangrijk en complex van aard. Dit is precies het type geschillenbeslechting waarin Lovells - en Joe - uitblinken."

Joe Cyr zei:

"Ik heb al geruime tijd grote bewondering voor Lovells - voor de kracht bij het beslechten van geschillen en voor de kwaliteiten als een brede internationale organisatie, die te allen tijde een grote toewijding laat zien bij het streven naar een zo goed mogelijke serviceverlening aan de klant en die mogelijk wordt gemaakt door een goede samenwerking bij de uitoefening van de rechtspraktijk.

Lovells heeft zeer duidelijk gewezen op het belang van een verdere uitbreiding van de geschillenpraktijk in de VS, teneinde de wereldwijde superieure positie op dit terrein te versterken. Lovells heeft bovendien de reputatie uitzonderlijk hard te werken aan het handhaven van de bedrijfscultuur - een cultuur waarin eenheid op alle niveaus wordt bevorderd en advocaten worden aangemoedigd om samen te werken voor de klant en het kantoor. Dat is het recept voor succes en ik ben erg blij dat ik daaraan een bijdrage kan gaan leveren."

Joe Cyr is op 1 april 2004 toegetreden tot Lovells.

Einde
Extra informatie voor redactie volgt hieronder.

Neem voor verdere inlichtingen en/of beeldmateriaal s.v.p. contact op met:

Marc Wallheimer, co-managing partner Amsterdam 020 55 33 600

Joe McCullough
Regional Managing Partner in de VS +1 312 832 4401 joe.mccullough@lovells.com
David Alberts
Office Managing Partner in New York +1 212 909 0612 david.alberts@lovells.com
Patrick Sherrington
Dispute Resolution Practice Stream Leader +44 207 296 2507 patrick.sherrington@lovells.com
Markus Redding
Regional Public Relations Manager in de VS +1 212 909 0619 markus.redding@lovells.com
Fenella Gentleman
Director of Public Relations +44 (0) 20 7296 2339
fenella.gentleman@lovells.com

Informatie voor redactie:

Joe Cyr

Joe Cyr, 52, heeft een veelzijdige carrière als extern adviseur opgebouwd. Vanaf 2000 was hij senior partner geschillenbeslechting bij Clifford Chance Rogers & Wells in New York en gaf hij leiding aan de ontwikkeling van de internationale praktijk voor geschillenbeslechting van het gefuseerde advocatenkantoor. Van 1990 tot 2000 was Joe partner bij Morgan Lewis & Bockius uit Philadelphia. Gedurende de laatste twee jaar was hij bij dit kantoor verantwoordelijk voor de Amerikaanse praktijk voor geschillenbeslechting van deze vestiging in New York.

Eerder in zijn carrière was Joe werkzaam als hulpofficier van justitie in New York en hield hij zich bezig met onderzoek naar en vervolging van personen die verdacht werden van fraude en andere ernstige misdrijven.

Joe Cyr heeft zijn professionele opleiding gevolgd aan de US Military Academy (BS), Pacific Lutheran University (MA, Sociale Wetenschappen), George Washington University (MFS) en de George Washington University (JD, summa cum laude). Hij is als advocaat ingeschreven in New York.

Lovells

Lovells is het op vier na grootste zakelijke advocatenkantoor in Europa en het op vijf na grootste internationale advocatenkantoor ter wereld (Legal Business, november 2002) en heeft op dit moment 333 partners, 1.600 juridische medewerkers en meer dan 3.100 medewerkers wereldwijd.

In de Verenigde Staten zijn de kantoren van Lovells gevestigd in de belangrijkste financiële centra: New York (opgericht in 1977) en Chicago (opgericht in 1995). In de VS heeft Lovells zich bekwaamd op rechtsgebieden die de internationale praktijk van het kantoor versterken en kan Lovells op dit moment beschikken over circa 60 advocaten. Lovells blijft nauw samenwerken met een aantal toonaangevende organisaties in New York gevestigde alsook nationale organisaties.

Lovells' praktijk voor geschillenbeslechting in de VS omvat uiteenlopende terreinen waaronder verzekering en herverzekering, faillissementen en herstructurering, fraude en het opsporen van activa, effecten, goederen alsook financiële geschillen en arbitrage.

Lovells' praktijk voor adviesverlening in de VS is gericht op effectenrecht, belastingen, bancaire zaken en ondernemingen alsook werkzaamheden betreffende de regelgeving op het gebied van verzekering en herverzekering. Via het kantoor in New York geeft het kantoor ook adviezen met betrekking tot het Engelse ondernemings- en belastingrecht aan Amerikaanse bedrijven.

De gekwalificeerde Amerikaanse en Engelse advocaten van Lovells in Chicago en New York vertegenwoordigen regelmatig de internationale klanten van de firma in geschillen en transacties met een grensoverschrijdende dimensie. Zij worden hierbij ondersteund door de deskundigheid die ter beschikking is dankzij de brede praktijk van het kantoor en zijn netwerk van 27 kantoren over de gehele wereld.

|                                                 |Atlantic House        |
|                                                 |Holborn Viaduct       |
|                                                 |London EC1A 2FG       |
|                                                 |Tel:   +44 (0) 20 7296|
|                                                 |2000                  |
|                                                 |Fax:  +44 (0) 20 7296 |
|                                                 |2001    LDE 57        |
|                                                                        |
|                                                                        |
---- --