Politie Limburg-Zuid

Hennephaaldag

Hoensbroek 07-04-2004 - Op dinsdag 07 april 2004 stond in Hoensbroek de maandelijkse hennephaaldag centraal. Van drie panden beschikte men over voldoende aanwijzingen dat daar hennep gekweekt zou worden en kregen daarom bezoek van de politie. Op de Kouvenderstraat, de Belemnieterf en de Fossielenerf trof men inderdaad plantages aan. Hierbij werden vier personen aangehouden.

In het pand aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek trof men naast de plantage met 85 planten, bovendien een zak met 178 XTC-tabletten aan. Deze spullen werden in beslag genomen. Tegen de eigenaar, een 25-jarige inwoner van Hoensbroek, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het toeval wilde dat van een pand aan de Belemnieterf de melding binnen kwam van wateroverlast. In een woning sijpelde het water langs de muren, afkomstig van de bovenwoning. Bij het binnendringen van de leegstaande woning, trof men in een van de kamers een in werking zijnde plantage aan. Daar bevond zich ook de bron van de wateroverlast, zijnde een lekkende waterslang. Ook deze plantage werd ontruimd en de eigenaar werd opgespoord en aangehouden. Tegen de 39-jarige inwoner van Heerlen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook in het pand aan de Fossielenerf bevond zich een hennepkwekerij met 90 planten. Hier trof men twee eigenaren aan (een 32- en 28-jarige inwoner van Heerlen), die ook een proces-verbaal kregen. Alle plantages werden ontruimd. Met de stroomvoorziening bleek in alle gevallen niet geknoeid te zijn.