Provincie Flevoland




Stremming brug over Zuidersluis in Almere

Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft opdracht gegeven voor het uitvoeren van groot onderhoud aan de Zuidersluis, bij de Oostvaardersdijk in Almere. De Zuidersluis vormt de
scheepvaartverbinding tussen het Markermeer en Zuid Flevoland. Het groot onderhoud behelst schoonmaak en reparatie van beton en sluisdeuren van de schutsluis en het vervangen van het brugdek van de ophaalbrug over de Zuidersluis.

Tengevolge van het onderhoud wordt al het autoverkeer over de Oostvaardersdijk bij de Zuidersluis van 1 juni 2004 tot en met 2 juli 2004 gestremd. Op 1 juni 2004 wordt de beweegbare brug gedemonteerd en afgevoerd.

In plaats van de beweegbare brug, worden tijdens de stremmingsperiode voor voetgangers en fietsers, twee noodbruggen met een breedte van twee meter over de sluiskolk gelegd. Voor het overige verkeer worden omleidingsroutes met borden en routepijlen aangegeven. Op de toegangswegen naar de Zuidersluis wordt de stremming tijdig met informatieborden aangekondigd. De stremming zal op 3 juli 2004 weer worden opgeheven.