AutoRai

7-4-2004

Sportief en comfortabel zakendoen met Saab

Saab brengt de 9-5 in twee gelimiteerde edities op de markt. Voor wie meer sportiviteit wenst, is er nu de Linear Sport. De Linear Business tilt comfort naar een nog hoger niveau. Deze twee uitvoeringen maken het kopers mogelijk hun Saab 9-5 met duizenden euros voordeel te personaliseren.

Saab vindt dat sportiviteit niet geuit moet worden door schreeuwerige spoilers, maar door subtiele en tegelijkertijd functionele details. De Saab 9-5 Linear Sport is dan ook uitgerust met lichtmetalen 17-inch wielen, die fraai de sportieve inborst van deze uitvoering weergeven. De standaard voorstoelen hebben plaatsgemaakt voor extra sportieve exemplaren. De pookknop, pookhoes, handremhoes en het stuurwiel zijn zorgvuldig afgewerkt met kwaliteitsleder. Het Sport-pakket verliest de praktische kant van het autorijden echter niet uit het oog. Dus heeft de Linear Sport een verstelbare middenarmsteun voorin, bekerhouders in de armsteun achterin en een vloernet in de bagageruimte. Het Saab Audiosysteem verzorgt de muziekweergave in het interieur. De Saab-dealer biedt al deze extras zolang de voorraad strekt nu aan tegen een geringe meerprijs van 1.100,-. De Saab 9-5 Linear Sport is te leasen vanaf 829,- per maand.

Representatieve luxe
De Linear Business-uitvoering verhoogt het luxeniveau van de Saab 9-5 nog verder. De meerprijs van deze uitvoering is 1.100,-, terwijl de accessoires in totaal een waarde van 4.200,- vertegenwoordigen. De luxueuze 9-5 Linear Business is onder meer voorzien van metallic lak, mistlampen voor, lichtmetalen 16-inch wielen, voorbereiding voor een handsfreeset, een automatisch dimmende binnenspiegel, een radio/cd-speler met stuurbediening en een lederen afwerking van de versnellingspook, het stuurwiel en de handremhoes. De representa- tieve 9-5 Linear Business is al te leasen vanaf 828,- per maand.

De Saab 9-5 Linear Sport en 9-5 Linear Business zijn beide leverbaar met een 2.0t-, 2.3t- en 2.2 TiD-motor, en als Sedan en Estate. De prijzen van zowel de Linear Sport als de Linear Business beginnen bij 38.090,-.