KNSB

KNSB stelt marathoncoördinator aan

Hoogland, 7 april 2004

Op 1 mei 2004 zal Teun Breedijk als Marathoncoördinator in dienst van de KNSB treden.

Teun Breedijk (55) heeft de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan in de wereld van het marathonschaatsen, als schaatser, als bestuurder en als organisator.
Hij volbracht drie maal een Elfstedentocht (1985,1986 en 1997) en was bijna 30 jaar wedstrijdrijder, waarvan in de periode 1970 -1977 A-rijder.

Van huis uit is Breedijk agrariër, maar zijn hart voor de schaatssport en het niveau waarop hij het marathonschaatsen heeft beoefend, hebben ook geleid tot een stevige inzet op het gewestelijke en landelijke bestuursniveau. Thans is hij nog voorzitter van de GTC Groningen, in welke hoedanigheid hij ook deel uit maakt van het bestuur van het Gewest Groningen, en bestuurslid van de Sectie Marathon van de KNSB. Op het moment dat Teun Breedijk in dienst treedt van de KNSB zal hij zijn bestuursfuncties hebben beëindigd.

Tot de belangrijkste taken van de marathoncoördinator behoort het ondersteunen van de Sectie Marathon bij de voorbereiding van het beleid en de daaruit voortvloeiende activiteiten. Tot dat laatste behoort meer in het bijzonder het optreden als competitieleider voor de Essent Marathon Cup.

Einde persbericht