Roto Smeets de Boer NV

PERSBERICHT

RSDB verwacht winstgevend 1e kwartaal 2004

RSDB zal naar verwachting de eerste drie maanden van het boekjaar 2004 duidelijk beter afsluiten dan vorig jaar. Roto Smeets en PlantijnCasparie zullen beide boven het niveau van vorig jaar afsluiten. Media Partners zal op het niveau van vorig jaar uitkomen.

Roto Smeets heeft opnieuw volumegroei gerealiseerd, belangrijk als tegenkracht voor de prijserosie. De in 2003 doorgevoerde reorganisaties bij PlantijnCasparie, gericht op het terugdringen van de kosten en verbetering van het rendement, lopen zowel in tijd als kosten volgens plan. Het bedrijfsresultaat is fors verbeterd en is conform plan op weg richting break-even.

De goede start in 2004 mag echter thans nog niet als maatgevend voor het gehele jaar worden beschouwd. Daarvoor heersen er nog teveel onzekerheden voor wat betreft de algemene marktomstandigheden en in het bijzonder voor wat betreft de vraag- en aanbodverhoudingen in de voor de drie merken van RSDB relevante Nederlandse en West-Europese markten. Tevens dient rekening te worden gehouden met seizoensinvloeden. In de afgelopen drie jaar kan met name worden geconstateerd dat het 4e kwartaal van overwegende betekenis is voor het totale jaarresultaat.

Deze mededelingen zijn gedaan door Hans de Jong, voorzitter van de Raad van Bestuur, tijdens de hedenmiddag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van RSDB.

Hilversum, 7 april 2004

ROTO SMEETS DE BOER NV
Raad van Bestuur

Profiel
Roto Smeets De Boer NV - RSDB - is opgenomen in de notering van Euronext als NextPrime onderneming met Amsterdam als marktingang. RSDB is een organisatie van dienstverlenende ondernemingen die de communicatie-uitingen van haar opdrachtgevers - met toegevoegde waarde - omzet in gedrukte en multi-mediale producties. Deze ondernemingen zijn ondergebracht in 3 merken: Roto Smeets ­ grootschalige productie van tijdschriften, postordercatalogi en promotioneel drukwerk ­ met vestigingen in 7 landen in Noordwest-Europa; PlantijnCasparie ­ pre-publishing, drukwerk en direct marketing ­ met 20 vestigingen in Nederland en Media Partners ­ internationale publishing services ­ met vestigingen in 3 Europese landen.

Zie ook onze websites:
RSDB ­ www.rsdb.com
Roto Smeets - www.rotosmeets.com
PlantijnCasparie - www.plantijncasparie.nl
Media Partners - www.mediapartners.nl