Dienstenbond CNV

Bod kabinet prepensioen absoluut onvoldoende
07-04-2004

Goed dat 65 jaar van tafel is, daar zijn we erg content mee. Maar 63,5 jaar als spilleeftijd is absoluut onvoldoende. Dat is de primaire reactie van CNV-vicevoorzitter Josine Westerbeek-Huitink op het voorstel van het kabinet inzake de discussie omtrent Vut, Prepensioen en Levensloop.

Westerbeek: Wij zijn blij dat het kabinet niet meer vasthoudt aan het idee dat iedereen vanaf nu door moet werken tot zn 65e. Dat is ook niet reëel. Maar er zijn nog een aantal andere dingen waar we grote moeite mee hebben.

Met name opting out voor collectieve prepensioenen. Dat betekent concreet dat mensen ervoor kunnen kiezen uit een collectieve prepensioenregeling te stappen. Dat is voor ons een brug te ver. Het risico is dat vooral jongeren ervoor kiezen om niet mee te doen aan prepensioenregelingen. Naar ons idee ondergraaft dat de solidariteit met de oudere generatie waar de regeling juist op gebaseerd is.

Uitgangspunt van het CNV blijft dat het mogelijk moet blijven op je 60ste te stoppen met werken. Dit kan door een combinatie van prepensioen en levensloop. In het voorstel van het kabinet kan iemand met prepensioen op zijn 63,5e en kan dat met 2,1 jaar vervroegd worden door via de levensloopregeling voor extra verlof te sparen. Dit betekent echter wel dat dan de gehele levensloopspaarpot maximaal gevuld moet worden en voor dit doel moet worden ingezet. Voor de lagere inkomens is dit heel onrealistisch. Westerbeek: Dat is ook de reden waarom wij hechten aan een werkgeversbijdrage; zodat het met name voor de lagere inkomens ook aantrekkelijk wordt om deel te nemen.

Het CNV is voorstander van prepensioen met 62 jaar en de mogelijkheid om via levensloop met 60 jaar te stoppen.

Verder hecht het CNV aan goede overgangsregelingen voor mensen vanaf 50 jaar. Westerbeek: Zij zitten zo dicht voor de prepensioenleeftijd, dat het niet fair is om hen, zo dicht bij de eindstreep, opeens op te leggen dat ze veel langer door moeten werken.

Westerbeek hoopt nog op een goede uitkomst. Maar als er geen aanvaardbare regeling komt legt het CNV de rekening neer bij de werkgevers. Dat moet VNO-NCW zich heel goed realiseren.