Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat Sociaal Plan Maetis goedgekeurd 07-04-2004

Vrijwel unaniem hebben de leden van de CNV Dienstenbond en andere vakorganisaties het bereikte onderhandelingsresultaat omtrent het Sociaal Plan van Maetis arbo goedgekeurd. Dit betekent dat dit akkoord onmiddellijk in werking treedt.

Gelet op de uitkomst c.q. de inbreng van onze leden tijdens de op 30 en 31 maart en 1 april jl. gehouden ledenvergaderingen hebben wij onder meer de volgende wijzigingen aan het Sociaal Plan gebracht.

de volgende alinea is toegevoegd:

"Vangnetbepaling:
Indien de werknemer vóór de definitieve beëindiging van het dienstverband met Maetis arbo in een andere functie binnen Maetis wordt geplaatst dan wel aansluitend aan de beëindiging van zijn dienstverband bij Maetis in dienst treedt bij een andere werkgever en in de proeftijd na indiensttreding in die nieuwe functie werkloos wordt, worden de voorzieningen krachtens dit Sociaal Plan voor het nog niet genoten deel (voor zover mogelijk) voortgezet. Dit zonder de verplichting dat Maetis arbo de betrokken werknemer weer in dienst zou nemen, indien het dienstverband aldaar reeds zou zijn beëindigd";
* in artikel 1 a is het woord of toegevoegd aan de tekst Dit Sociaal Plan . zullen komen te vervallen en/of van wie als gevolg .. zoals verwoord in de preambule.;

* artikel 4 a laatste alinea is gewijzigd, in die zin dat BVG is weggehaald en Avios Arbozorg is vervangen door DTP;
* aan artikel 5 a is de volgende zinsnede toegevoegd: met inachtneming van artt. 1 a en 4a van dit Sociaal Plan.
* aan artikel 5 h is een verwijzing naar
Maetis-verhuiskostenregeling toegevoegd;

* in de definities artikel 9 e is er een verwijzing naar de adviesaanvraag gemaakt.

Ook hebben wij geïnformeerd naar de inhoud van de faciliteiten zoals genoemd in artikel 5 e onder d. Volgens Maetis betreft dat onder meer lease auto. De definitieve tekst van het Sociaal Plan zal door Maetis aan iedere boventallige verstrekt worden.

Voor onze leden werkzaam bij Maetis arbo die getroffen worden door de huidige reorganisatie staan onze juristen klaar om hen te begeleiden in dat proces. Wij adviseren u dan ook om meteen beroep op ons te doen zodra u verneemt dat u boventallig wordt verklaard. Ook uw niet-georganiseerde collegas hebben belang bij om lid te worden. Spreek die collegas aan, wijs hen op nut en voordelen van het lidmaatschap. Meer leden betekent meer invloed, in uw aller belang. Een paar nieuwsflitsen met een aanmeldingscoupon is bijgesloten.

Voor vragen over deze info kunt u contact opnemen met Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon (010)2651111
of per email rotterdam@cnvdibo.nl