Ingezonden persbericht


5 april 2004

Nieuwe WAN Analyzer van Fluke Networks combineert uitzonderlijke veelzijdigheid en gebruiksgemak om prestaties van WAN links te optimaliseren

OptiView T1/E1 WAN Analyzer biedt functionaliteit voor packet capture, statistische analyse en netwerk discovery voor volledige zichtbaarheid van WAN links

EVERETT, Washington (Verenigde Staten), 5 april 2004 - Fluke Networks kondigt de introductie van de nieuwe OptiView T1/E1 WAN Analyzer aan, een doorbraak op het gebied van geïntegreerde draagbare en gedistribueerde netwerkcontrole. De OptiView WAN Analyzer helpt de netwerkbeheerder, -architect of -technicus zijn bandbreedte-investering te maximaliseren door gegevens te leveren waarmee het verkeer via aangeschafte WAN verbindingen kan worden geoptimaliseerd. De nieuwe unit completeert de bestaande high-speed WAN analyzer van Fluke Networks en wordt geïntegreerd met LAN en and WLAN gedistribueerde Network SuperVision oplossingen van Fluke Networks.

De OptiView T1/E1 WAN Analyzer biedt een aantal unieke voordelen, zoals:

Snellere probleemoplossing door tegelijkertijd naar alle virtuele circuits te kijken. IP-conversaties vastleggen op een specifiek protocol binnen alle automatisch opgespoorde virtuele circuits, zonder dat het noodzakelijk is DLCI's te specificeren.

Het gebruik van de beschikbare bandbreedte maximaliseren door prestaties van links van de fysieke layer tot de applicatie layer te controleren. De analyzer biedt real-time statische gegevens en alarmmeldingen met betrekking tot circuitgebruik, topapplicaties, conversaties en protocollen. Indien nodig is remote packet capture mogelijk; hiermee wordt gedetailleerde zichtbaarheid van verkeerspatronen op het netwerk geboden.

Onmiddellijke zichtbaarheid van niet-geautoriseerde, niet-geïdentificeerde en ontbrekende hosts via netwerk discovery met apparaattype en compleet adres-tot-naam overzicht.

Geen enkele andere WAN analyzer beschikt over een installatieprocedure die zo eenvoudig en overzichtelijk is als die van de OptiView WAN Analyzer. De gebruiker kan het apparaat letterlijk uit de doos halen en binnen 15 minuten over zinvolle gegevens beschikken. De OptiView WAN Analyzer past in een standaard rackruimte, half-width single-height (1U).

De unit ondersteunt Frame Relay, PPP, en Cisco HDLC binnen één apparaat. Het is dus niet nodig om afzonderlijke apparaten aan te schaffen voor het verwerken van deze verschillende verkeerstypen. De OptiView WAN Analyzer biedt de toegevoegde flexibiliteit om op de handigste locatie aansluiting op de WAN link te maken, door middel van zowel digitale T1/E1 als seriële (V.35, X.21, etc.) WAN interfaces.

De OptiView WAN Analyzer serie biedt een compleet overzicht van de gehele onderneming, van lage snelheden op fractionele T1/E1 circuits tot hoge snelheden op OC-12 links. Bovendien vindt de controle plaats in zowel heterogene als homogene fabrikantomgevingen. Net zoals hun tegenhanger, de OptiView LAN analyzer, bieden alle OptiView WAN analyzers een geïntegreerde functieset en een diagnosegebaseerde gebruikersinterface. Hiermee verloopt het vaststellen en oplossen van problemen op remote WAN links niet alleen heel praktisch, maar ook ongelooflijk snel.

De OptiView T1/E1 WAN Analyzer biedt de drie hoekstenen van linkcontrole - Packet capture, Statistische analyse en Netwerk discovery. Met packet capture kan de gebruiker precies zien wat er op het netwerk wordt 'vervoerd'. De geavanceerde filtering- en capture-functionaliteit van de Analyzer stelt de gebruiker in staat exact het gewenste verkeer te selecteren; dit kan vervolgens met behulp van de OptiView Protocol Expert software diepgaander worden geanalyseerd. Statistische analyse biedt een bijzonder gedetailleerd beeld van het netwerkgebruik. Utilisatie, fouten en alarmmeldingen worden weergegeven en gebieden met slechte prestaties en verspilde bandbreedte worden aangeduid. Het is ook mogelijk het applicatiegebruik te controleren om te bekijken welke applicaties veelvuldig worden gebruikt en om te zien welke gebruikers met deze applicaties aan het werk zijn. Netwerk discovery stelt de gebruiker in staat onmiddellijk vast te stellen welke apparaten op dit moment van de WAN link gebruikmaken. De WAN Analyzer biedt maximaal acht gebruikers tegelijkertijd toegang op afstand tot de Analyzer via een 10/100 Mbps Ethernet beheerpoort.

Gold SuperVision Support

De klantondersteuning voor de OptiView T1/E1 WAN Analyzer is beschikbaar via het Gold SuperVision Customer Support plan. Gold Support bevat onbeperkte technische assistentie, zeven dagen per week, 24 uur per dag, via de telefoon of op de website van ons support center. Het plan bevat eveneens gratis reparaties van onderdelen die onder de voorwaarden vallen, 24 uur per dag ruil- en leenunits, gratis software en firmware upgrades en geplande diensten op het gebied van kalibrering en prestatieverificatie. Daarnaast biedt Gold Support ook onbeperkte webgebaseerde training, kortingstarieven voor klassikale (met instructeur) en aangepaste on-site trainingprogramma's en toegang tot de uitgebreide Network SuperVision Knowledge Base bibliotheek.

OptiView Network Analysis Solution - gedistribueerde Network SuperVision

De OptiView WAN Analyzer is onderdeel van de OptiView Network Analysis Solution, een doorbraak op het gebied van hardware en software voor geïntegreerde draagbare en gedistribueerde netwerkcontrole en -analyse. Deze oplossing biedt een snel en compleet overzicht van de gehele onderneming, van draagbare apparaten tot werkgroep analyzers en high-performance gigabit line-rate link analyzers - en dat voor een veelvoud aan fabrikanten. Alleen de OptiView combineert de analysetechnieken van packet capture, statistische analyse en netwerk discovery om nieuwe snelheden te behalen. Een nieuw niveau van gebruiksgemak. Een nieuwe diepgaande zichtbaarheid. Een nieuwe controle voor het optimaliseren van de prestaties van WAN, LAN en draadloze netwerken.

Prijzen en beschikbaarheid

De OptiView T1/E1WAN Analyzer is vanaf 26 april 2004 wereldwijd verkrijgbaar via de verkoopkanaalpartners van Fluke Networks. De Europese catalogusprijzen voor de OptiView T1/E1 WAN Analyzer beginnen bij E 6.750.

Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten). Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com.

# # #

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills

EMEA Marcom Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+44 (0)1923 281331 Carl@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com www.mills-advertising.com

Bezoek onze IT pressroom op:

http://www.it-pressroom.com/flukenetworks

---- --